• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJSKUPLJI PREDMET SA BRODA! Prodat džepni sat najbogatijeg putnika, koji je bio na Titaniku!

Autor Miloš Škrbić

Prethodno je rekordnu cenu držala violina sa slavnog broda koja je postigla cenu od 1,1 milion funti. Prodala ju je ista aukcijska kuća 2023. godine.

 Titanik Izvor: meunierd/Shutterstock

Zlatni džepni sat pronađen na telu najbogatijeg čoveka na Titaniku prodat je američkom kolekcionaru za rekordnu cenu od 1,2 miliona funti (oko 1,4 miliona evra). Sat je prodat privatnom kolekcionaru u SAD-u na aukciji u aukcijskoj kući Henry Aldridge & Son in Devizes, Wiltshire, za najveću cenu ikada za neki predmet s potonulog Titanika.

Prethodno je rekordnu cenu držala violina sa slavnog broda koja je postigla cenu od 1,1 milion funti. Prodala ju je ista aukcijska kuća 2023. godine. Poslovni čovek Džon Džejkob Astor (47) utopio se na brodu 1912. nakon što je novu suprugu Medlin odveo do čamca za spasavanje.

Umesto da pokuša da se spasi u drugom čamcu, besprekorno odeveni Astor, koji je bio istaknuti član bogate porodice Astor, poslednji je put viđen kako puši cigaretu i razgovara sa saputnikom.

Njegovo je telo izvučeno iz Atlantskog okeana sedam dana kasnije i pronađen je njegov skupoceni džepni sat Waltham od 14 karatnog zlata s ugraviranim JJA.

Voditelj aukcije Endrju Aldridž rekao je da je Astor bio poznat kao najbogatiji putnik na brodu RMS Titanic i smatralo se da je bio među najbogatijim ljudima na svetu u to vreme, s neto vrednošću od otprilike 87 miliona američkih dolara – što je danas ekvivalent nekoliko milijardi dolara.

"Cene postignute za predmete s Titanika su apsolutno neverovatne“, rekao je Aldridž.

BONUS VIDEO: U OVOM SRPSKOM SELU LEŽI CELA ISTORIJA BALKANA: Kroz njega su prošli Kelti, Rimljani, Turci, Huni, Austrougari i Nemci!

Pogledajte

02:10
U OVOM SRPSKOM SELU LEŽI CELA ISTORIJA BALKANA: Kroz njega su prošli Kelti, Rimljani, Turci, Huni, Austrougari i Nemci!
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

(Mondo/M. Š.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image