• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HOTELI U BEOGRADU UVEK PREBUKIRANI! Grad za praznike pun turista, prvo se rezevišu oni sa 5 zvezdica

Autor Jana Desovski

Hoteli u Beogradu su uvek prebukirani, a prvo se rezervišu oni sa pet zvezdica.

 hoteli Izvor: RTS/screenshot

Sudeći po vestima sa planina i iz banja, za mnoge je već počeo prolećni odmor, a Beograd je dosanjao svoj višegodišnji san. Postao je celogodišnje turističko odredište, samo se menjaju razlozi dolaska gostiju i adrese s kojih stižu u naš glavni grad. Beograd godišnje poseti 1.400.000 stranaca. Smeštaj pronalaze u nekom od 120 hotela. Privatnom smeštaju ni broja se ne zna. A najčešće je sve puno.

"Svaka manifestacija, svaki događaj se u stvari oseća u Beogradu, raste potrošnja, hoteli su puni i veoma smo zadovoljni zato što se prvo popune 5, 4 pa i 3 zvezdice, čak i privatni smeštaj je izuzetno pun", kaže Aleksandra Mikata iz Turističke organizacije Beograda.

Navodi da Beograd svakog meseca ima približan broj turista.

"Uspeli smo da postignemo onaj stepen da svakog meseca, svake nedelje, svakog vikenda imamo turiste, da bi naša beogradska privreda dobro radila", rekla je Mikata.

U jednom od najluksuznijih beogradskih hotela na recepciji je gužva kakva se retko vidi u hotelima sa pet zvezdica.

"Trenutno nam je samo ove nedelje Sajam građevinarstva, Evropsko prvenstvo u boksu i imate još neka događanja koji generalno pune hotelske sobe. Srbija radi svoj posao i jako veliki broj gostiju dolazi. Još nismo istrošena destinacija i ljudi dolaze da vide nešto novo, počinju pripreme za Ekspo koji nam dolazi 2027, tako da će i to dovesti još više gostiju", smatra direktor hotela "Hilton" Aleksandar Vasilijević.

Kad radi privreda, radi i turizam

Do 2027. očekuje se otvaranje tri superior hotela ili, kako to hotelijeri kažu, sa pet plus zvezdica.

"Kad privreda radi, onda radi i turizam i hoteli, a ono što je interesantan podatak je da recimo sindikati turskih kompanija šalju na nagradno putovanje radnika u Srbiju, tako da značajan broj turista je sada konkretno u Srbiji, u Beogradu i ostalim destinacijama", navodi Georgi Genov, direktor HORES-a, Udruženja hotelijera i ugostitelja Srbije.

Navala turista očekuje se i sredinom maja, kada u Beogradu nastupa svetka zvezda Rod Stjuart, pa sredinom novembra kad će naš grad biti domaćin svetske muzičke atrakcije, holandskom kralju valcera, Andreu Riju.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:15
KAKAV POGLED IZ HOTELA "ORLOVA" Momci, zaslužili su ovakav luksuz!
Izvor: Kurir
Izvor: Kurir

 (RTS/MONDO/J.D.)

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Machiaveli💯

Samo kad smo se otarasili seljobera bar za praznike, stranci su uvek dobrosdosli u nas grad Beograd i lepo je videti neke kulturne ljude u Beogradu za razliku od polusveta iz kojekakvih selendri!!!

special image