• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NUDE VAM ĐAKUZI, SAUNU I TERETANU: Cene kirija u luksuznim stanovima u Beogradu i do 9.000€

Autor Aleksandra Virijević

Ukoliko planirate da u Beogradu iznajmite malo luksuzniji stan, spremite se i da izdvojite poprličnu sumu novca.

 Kirija u luksuznijim stanovima u Beogradu košta i do 9000 evra mesečno Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Kirije u Beogradu su zabeležile visoki trend rasta još otkako je počeo sukob Rusije i Ukrajine u februaru 2022. godine. Budući da konstantno rastu, lako je zaključiti da se biti stanodavac veoma isplati. Vrednost stana diktira lokacija kao i veličina stana, a zatim i dodatne pogodnosti za stanare poput terasa, liftova i sistema grejanja.

Pažnju su nam privukli luksuzni stanovi za izdavanje gde kirije idu i do vrtoglavih 9.000 evra. Pretragom oglasa zaključili smo da se najviše ovakvih stanova izdaje na Beogradu na vodi, a tu su i Dedinje i Vračar. Postavlja se pitanje: po čemu su ti stanovi tako posebni? Šta stanar dobija uz tako visoku kiriju? Ono što ove luksuzne stanove izdavaja od ostalih su upravo pogodnosti. Na primer, neki od stanova u Beogradu na vodi nude mogućnost korišćenja usluga hotela gde stanar može da poseti spa centar sa bazenom, ode u teretanu, na masažu ili u saunu. Drugi nude prostrane terase ili pak dvorišta, đakuzije itd.

Takođe, u cenu su uključena i parking i garažna mesta, a u mnogim oglasima se ističu i panoramski pogledi na reku ili grad. Važno je pomenuti da je u većini oglasa reč o penthausima. Najskuplja cena zakupa koju smo pronašli iznosi 9.000 evra za penthaus u Beogradu na vodi od 352 kvadrata. U pitanju je namešten petosoban stan na 17. spratu.

Osim stanova u Beogradu na vodi, istakao se penthaus na Banovom Brdu na Čukarici od 232 kvadrata koji se izdaje za 7.500 evra mesečno - šestosoban opremljen stan na 5. spratu. Po ceni od 6.000 evra mesečno može se zakupiti polunamešten četvorosoban stan od 232 kvadrata na Dedinju u opštini Savski venac, a za 5.500 evra namešten petosoban penthaus kod Hrama Svetog Save od 280 kvadrata.

Stanovi često imaju više spavaćih soba, kupatila, terasa i predsoblja, a neke zgrade imaju i obezbeđenje. Pa, kako se narodski kaže, ko voli nek izvoli.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:25
IZDAVANJE STANOVA BEZ PRIJAVE? Glavni razlog izbegavanje plaćanja poreza: Visoke cene kirija nisu JEDINI problem građanima
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

(B92/Mondo/A.V.)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Necko

Za te pare iznajmim stan na Majorci, ili Monte Karlu, ili Njujorku, ili Las Vegasu, jer se bre ovde neko sali? 6 meseci kirije kupis isti taj stan. Uzas.

special image