• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evropski parlamentarni izbori: Kakav uticaj očekivati na svetsku ekonomiju i Vašu zaradu

Izvor Promo

Od 6. do 9. juna održavaju se izbori za Evropski parlament, kao ključan trenutak u oblikovanju političke scene kontinenta i smera u kojem će ona ići narednih 5 godina.

 Evropski parlamentarni izbori: Kakav uticaj očekivati na svetsku ekonomiju i Vašu zaradu Izvor: Daniel Jedzura/Shutterstock

Usred trenutnih izazova poput globalnih i lokalnih konflikata, imigracije i klimatskih promena, te njihovih uticaja na svetsku ekonomsku sliku - ishod ovih izbora je od velikog značaja kako za evropsku politiku, tako i za globalna finansijska tržišta.

Jedna od oblasti na koje se rezultati izbora i njihove posledice mogu najviše odraziti, svakako jeste tržište valuta i globalne trgovine devizama.

Više o tržištu deviza, i tome kako čak i vi možete trgovati cenama valutnih parova, saznajte iz besplatnog priručnika koji možete preuzeti OVDE.

Rezultati ovih izbora pokazaće se kao posebno interesantni u pogledu potencijalnih promena u političkoj klimi. Naspram tradicionalnih grupa unutar Evropskog parlamenta poput Evropske Narodne Partije i S&D socijaldemokratskog saveza, uspon krajnje desnice nosi mogućnost velikih izmena u evropskoj, ali i globalnoj političkoj strukturi i dinamici.
Posledice ovih izbora će nesumnjivo da sežu i izvan granica Evrope, posebno u oblasti ekonomije. Vrednost evra je porastla pre očekivanog smanjenja kamatnih stopa Evropske centralne banke, dok je američki dolar ostao nešto slabiji.

OVDE preuzmite BESPLATNO svoj primerak vodiča o valutnim parovima, da biste se upoznali sa devizama i načinom na koji se trguje njihovim cenama.

Pod uticajem evropskih izbora, tržište valutnim parovima pruža investitorima šansu da iskoriste političke promene. Trgovci mogu očekivati povećanu volatilnost, posebno kod valutnih parova kao što je EUR/USD. Međutim, uspešno trgovanje zahteva redovno pažljivo praćenje političkih i ekonomskih dešavanja, kao i primenu strategija upravljanja rizikom. Sa pravim znanjem, devizno tržište može biti vredna prilika za diverzifikaciju portfolija i ostvarivanjem zarade.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image