• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Minimalna cena za Telekom 1,4 milijarde evra

Vlada Srbije odredila je danas minimalnu cenu od 1,4 milijarde evra za prodaju 51 odsto akcija Telekoma Srbije.

Ministarstvo finansija Srbije zaduženo je da u saradnji sa Radnom grupom za praćenje i koordinaciju aktivnosti u vezi sa prodajom državnih akcija Telekoma obavesti sve potencijalne kupce o minimalnoj ceni paketa akcija, saopšteno je posle sednice Vlade.

Tender za prodaju 51 odsto akcija Telekoma Srbije čija je ukupna vrednost procenjena na 2,43 milijarde evra, objavljen je 20. oktobra.

Tendersku dokumentaciju otkupili su Dojče telekom, Frans telekom, Telekom Austrija, Amerika mobil, Veder investments, Turksel i Vimpelkom.

Rok za dostavljanje obavezujućih ponuda je 21. februar, a potom će biti aukcija pred televizijskim kamerama ukoliko bude više od jedne ponude.

Vlada Srbije poseduje 80 odsto akcija Telekoma, a preostalih 20 odsto akcija poseduje grčki OTE, u kojem Dojče telekom ima 30 odsto udela.

Kompanija Telekom Srbije imala je profit od 13,3 milijarde dinara u 2009. godini i prema tome bila kompanija sa najvećom neto dobiti na sprskom tržištu.

Prema kompanijskim podacima, Telekom je u prošloj godini imao 3,2 miliona korisnika fiksne telefonije, kao monopolista u tom segmentu poslovanja u Srbiji, dok je na tržištu mobilne telefonije zauzimao 60 odsto sa 5,9 miliona korisnika.

Poseduje i telekomunikacione kompanije Mtel u Crnoj Gori i Telekom Srpske u Bosni i Hercegovini.

Telekom Srbije grupa, koja obuhvata kompanije u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, imala je ukupno 7,7 miliona korisnika mobilne telefonije i 3,4 miliona korisnika fiksne telefonije, kao i 485.000 korisnika interneta u 2009. godini.

Na kraju prošle godine Telekom Srbije grupa imala je 14.179 zaposlenih, od kojih 9.655 u Srbiji, navodi se na sajtu www.telekom.rs.

Manjinski udeo u Telekomu bio je prodat 1997. italijanskom Telekomu i grčkoj kompaniji OTE, a Vlada Srbije je kasnije od Telekoma Italija otkupila akcije srpke telekomunikacione kompanije.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image