• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LETOVANJE NA "SRPSKOM MORU" ZA 20 EVRA: Od Beograda na manje od 2 sata, turisti poludeli za ovim mestom

Autor Aleksandar Blagić

Srebrno jezero je poznatije u našem narodu kao "Srpsko more".

 Srebrno jezero Izvor: Shutterstock

Ovih dana su reke, jezera i banje najposećenija mesta u Srbiji, naročito jer se vraćaju tropske temperature. Oni koji nisu na moru, odlučuju se za Srebrno jezero u istočnoj Srbiji koje je u narodu poznatije kao "Srpsko more".

Nalazi se na desnoj obali Dunava i smešteno je u Braničevskom okrugu. Jezero je veštačko i nalazi se na samo dva kilometra od Velikog Gradišta. Široko je oko 300 metara i dugačko je oko 14 kilometara.

Srebrno jezero važi za jedno od najpopularnijih destinacija za odmor u Srbiji. Turisti iz svih krajeva zemlje ga rado posećuju. Ima hotel, kafiće, restorane, tobogane za decu i pansione.

"Ove godine imamo blizu 4.000 registrovanih kreveta, a u fazi završetka je preko 500 novih apartmana. Tu je još 1.000 kreveta, očekujem da će da se registruju. U fazi izgradnje je još toliko. U naredne dve do tri godine, premašićemo preko 5.000 kreveta, čime postajemo ozbiljna destinacija.

Imamo već nekoliko takvih slučajeva, da su kupili nekoliko apartmana na jezeru i počeli da se bave izdavanjem. Hoćemo i da se okolna sela na obodu jezera priključe, da višak stambenog prostora daju na izdavanje. Imao sam sastanak sa mladim ljudima koji su napravili autokamp kod Zatonja. Odlično rade i žele da prošire delatnost. Njima moramo da budemo na usluzi i da pomognemo", rekao je nedavno Dragan Milić, predsednik Opštine Veliko Gradište.

Izvor: Youtube/ RSFranceIDF/printscreen

Kakve su cene smeštaja?

Cene smeštaja na Srebrnom jezeru su pristupačne. Apartman može da se pronađe za 20 evra, a ima i luksuznijih za koje je potrebno izdvojiti više novca. Na primer, apartman po ceni od 22 evra nudi smeštaj od 50 kvadratnih metara sa velikom spavaćom sobo, kupatilom, kuhinjom i balkonom.

Obezbeđeno je i parking mesto u okviru objekta. U objektu je dostupan i besplatan internet, a dozvoljen je i boravak kućnih ljubimaca. 

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:26
Srebrno jezero tokom zemljotresa magnitude 5.6 koji se dogodio u Rumuniji
Izvor: Facebook
Izvor: Facebook

(Blic/MONDO/A.B.)

Pročitajte i ovo

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dača

Srpsko more,još kad okolne vikendice ne bi ispuštale fekalije u njega,možda bi i bilo "srebrno"samo što Dunav sve odnese na sreću.

Gv

Po meni puno zgrada na obali izgubilo šarm. Solitere su izdali. Model Zlatibora uzeli

VladaLeskovac

A sto je bitno koliko se nalazi daleko od Crnograda, a plus sto ima lepsa jezera. Palicko, Vlasinsko, Brestovacko, Borsko. Ali dobro svako ima svoj ukus. A prvi put cujem da ga neko zove Srpsko more i da je tako poznato.

special image