Slušaj vest

Banje u Srbiji su pravi dragulji koje naša zemlja poseduje. Ono po čemu su posebne su čist vazduh, prelepa priroda, lekovita svojstva. Posećene su i leti i zimi, ali većina banja je leti najposećenija, posebno one koje u svom sastavu imaju i akva parkove koji predstavljaju pravu atrakciju i za deci i za odrasle.

Poznato je da su banje u Srbiji čest izbor domaćih i stranih turista, među najpopularnije spadaju: Vrnjačka Banja, Sokobanja, Banja Ždrelo, Jošanička Banja. Upravo ove banje u svom sastavu imaju i akva parkove koji su tokom letnje sezone domaćini velikog broja manifestacija.

Akva park Banje Ždrelo

Akva park u Banji Ždrelo je jedini akvapark koji je za posetioce otvoren tokom cele godine. Sastoji se od sedam bazena, od kojih su dva otvorena, četiri zatvorena i jedan bazen koji ima slanu vodu.

Pored akva parka u sastavu ove banje nalazi se i etno restoran. Dnevna ulaznica za decu iznosi 600 dinara, a za odrasle 1.500 dinara. U ovom akva parku ležaljke se doplaćuju 200 dinara. Takođe, stanovnici opštine Petrovac na Mlavi imaju popust na dnevnu kartu, koja za njih iznosi 1.000 dinara. Pored odlične zabave koju pruža Banja Ždrelo, ona je idealna za odmor i lečenje velikog broja bolesti. 

Akva park u Vrnjačkoj Banji

Vrnjačka Banja je možda i najpopularnija banja u Srbi. Posećena je tokom cele godine, a u njenom sastavu nalazi se i akva park. Osim akva parka ova banja poseduje moderni spa i velnes centar. Ulaznica u ovaj akvapark za odrasle iznosi 2.600 dinara, a za decu do 100 cm ulaz je besplatan. Takođe, moguće je da uzmete i porodičan paket, koji podrazumeva roditelje i dva deteta, a njegova cena je 8.000 dinara. Za porodicu sa tri deteta ulaz će koštati nešto više, 9.000 dinara.

Tokom letnje sezone u Vrnjačkoj Banji se organizuje veliki broj manifestacija koje su različitog sadržaja. Najčešće su to muzički i filmski program kao i različiti izleti u okolini banje.

Akva park u Jošaničkoj Banji

Akva park u Jošaničkoj Banji nalazi se prirodnom ambijentu, sa svih strana okružen je zelenilom, nalazi se odmah pored reke Jošanice. Temperatura vode u bazenima je 40 stepeni Celzijusa. Cena karte za odrasle je samo 300 dinara, a ulaz za decu do 7 godina je besplatan.

Ovo je jedan od najpovoljnijih akva parkova u Srbiji. Jošanička Banja poseduje kafić i restoran sa baštom. Radno vreme akvaparkova je od 9 do 18 časova.

Akva park u Sokobanji

Soko banja je još jedna od posećenijih banja u Srbiji. Nedaleko od ove banje nalazi se akva park Podine koji poseduje kupalište za decu i odrasle. Tokom sezone akva park je domaćin velikog broja kulturnih i sportskih manifestacija.

U sklopu akva parka su i ležaljke suncobrani i osveženje. Celodnevna ulaznica je 700 dinara za odrasle, a za decu do 12 godina 500 dinara. Moguće je kupiti poludnevnu, kao i nedeljnu i mesečnu ulaznicu.

BONUS VIDEO:

Kurir TV VRNJAČKA BANJA - BUDUĆA STAZA ZDRAVLJA I ZABAVE U SRBIJI: Preobražaj jedne od najtraženijih turističkih atrakcija u EVROPI!

(Mondo/A.V.)