• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rusvaj oko Gorenja!

Gradonačelnik Valjeva Zoran Jakovljević zatražio je hitan sastanak sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem zbog informacije da će slovenačka kompanija Gorenje fabriku otvoriti u Zaječaru, umesto u Valjevu.

Na konferenciji za novinare, Jakovljević je rekao da Valjevo od Vlade Srbije traži da ne prihvati ugovor o dodeli subvencija Gorenju za izgradnju fabrike u Zaječaru ili da toj slovenačkoj kompaniji omogući iste uslove za otvaranje dodatnog pogona u Valjevu.

Juče je saopšteno da će Gorenje u Zaječaru otvoriti novu fabriku za proizvodnju mašina za pranje i sušenje rublja sa najmanje 300 radnika i da je početna investicija vredna oko 2,9 miliona evra.

Vlada Srbije će taj projekat Gorenja pomoći subvencijom od 10.000 evra po radnom mestu.

Jakovljević je rekao da je poslednjim izjavama srpskog ministra za ekonomiju i regionalni razvoj Mlađana Dinkića o otvaranju te fabrike u Zaječaru, a ne u Valjevu, gde Gorenje ima fabrika frižidera i gde je otkupljeno zemljište za novi pogon, zadat težak udarac Valjevu.

Gradonačelnik je kazao da je "očigledno da je politika uplela prste" prilikom odlučivanja da Gorenje ne gradi fabriku u Valjevu već u Zaječaru.

Janković je kazao i da je od kompanije Gorenje zatraženo da se izjasni da li otvaranje pogona u Zaječaru znači odustajanje od izgradnje fabrike u Valjevu.

U zahtevu za hitan sastanak sa premijerom Mirkom Cvetkovićem valjevski čelnici su napisali i da je u Valjevu prosečna plata za novembar 2010. bila 28.354 dinara (u Zaječaru je 30.916 dinara), u Valjevu je nezaposleno 7.700 građana, a u Zaječaru 7.100.

"Uprkos tome, Zaječar je u prilici da dobije tri puta veće subvencije od Valjevaa, kada su strani investitori u pitanju", navodi se u pismu valjevskog gradonačelnika upućenom srpskom premijeru.

Janković je Cvetkovića upitao i kolike bi subvencije Gorenje dobilo da je počelo gradnju fabrike u Valjevu.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image