• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Fijat" digao ruke od Korman polja

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić potvrdio je danas da se odustalo od lokacije Korman polje u Kragujevcu koja je bila predviđena za komponentaše "Fijata".

On je naglasio da će nova lokacija biti vojni kompleks "Grošnica", nadomak Kragujevca.

Dinkić je sa ministrom odbrane Draganom Šutanovcem postigao sporazum zahvaljujući kome će vojna skladišta površine 30.000 kvadratnih metara na toj lokaciji biti stavljena u funkciju komponentaša, a na nekoj drugoj lokaciji vojska će dobiti magacine površine 25.000 kvadrata.

"Seljaci koji su tražili 4.000 evra po aru na Korman polju sada imaju odrešene ruke da vide da li mogu na tržištu da dobiju bolju cenu za tu lokaciju", rekao je on novinarima u Zaječaru.

Upitan da li je zbog problema sa Korman poljem bila dovedena u pitanje investicija "Fijata", Dinkić je rekao da se to "nije postavilo kao pitanje, jedino je bilo pitanje brzine i gubitka vremena".

On je rekao da je zahvaljujući zalaganju i dogovoru sa ministrom Šutanovcem ubrzan taj proces.

Dinkić je podsetio da su ti vojni magacini na 500 metara od matične lokacije "Fijata" i da je "Fijat" već odabrao dobavljače u prvoj fazi, tako da se punom parom nastavlja projekat u Kragujevcu.

Ugovorom sa "Fijatom" država je bila u obavezi da obezbedi slobodnu carinsku zonu za dobavljače "Fijata", a u januaru prošle godine vlada je donela odluku da to bude prostor Korman polja.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image