Slušaj vest

Upravu kompanije koja zapošljava 27.000 ljudi sada su napustila tri člana, a najavljene su i nove ostavke, prenose strane novinske agencije.

Thyssenkrupp Steel je najveći proizvođač čelika u Nemačkoj, ali zbog ekonomske krize i jeftinog uvoza već neko vreme posluje s gubicima, pa će kompanija biti restrukturirana i verovatno eliminisana iz koncerna Thyssenkrupp.

U tamošnjem radničkom savetu strahuju da će restrukturiranje „prepoloviti železaru“ i uzrokovati gubitak hiljada radnih mesta. Od ukupno 27.000 radnih mesta, 13.000 ih je u industrijskom gradu Duisburgu u Ruhrskoj oblasti u zapadnoj nemačkoj pokrajini Severna Rajna-Vestfalija.

Šta će biti s kompanijom je inače nejasno. U četvrtak je stigla vest da nepovratno odlaze glavni izvršni direktor, glavni direktor proizvodnje i glavni direktor ljudskih resursa. Ostavke su najavila i četiri člana nadzornog odbora, među kojima i dosadašnji predsednik uprave Sigmar Gabriel.

Iz matične firme su potvrdili da će upražnjena mesta biti odmah popunjena, dok će segmentom čelika u međuvremenu upravljati preostali članovi uprave.

BONUS VIDEO: NEZAPOSLENOST UDARILA NAJVEĆE EKONOMSKE SILE! Antić analizira: Evo šta je prethodilo da pokleknu SAD, Nemačka, Švajcarska...

Kurir televizija NEZAPOSLENOST UDARILA NAJVEĆE EKONOMSKE SILE! Antić analizira: Evo šta je prethodilo da pokleknu SAD, Nemačka, Švajcarska...

(Mondo/See Biz)