• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta da radite s akcijama NIS-a?

Ako ne želite da čekate veću cenu, može da prihvatite sutrašnju Gaspromnjeftovu ponudu za preuzimanje ili date svoju ponudu za prodaju akcija na Beogradskoj berzi.

Procedura za prodaju akcija na Berzi već je poznata akcionarima i odvija se kod brokera koga vlasnik akcije ovlasti ili preko izabranog brokera odnosno Banke Poštanska štedionica, podsećaju sa srpskog tržišta kapitala.

I procedura prihvatanja ponude za preuzimanje odvijaće se kod brokera koga ovlasti akcionar ili preko izabranog brokera, Štedionice, preko šaltera Pošte.

Na Berzi ističu da akcionari ne mogu istovremeno da daju nalog za prodaju akcija na Berzi i preko ponude za preuzimanje.

Stoga, ako je nalog za priodaju već dat, pre ponude o preuzimanju, a ona se želi prihvatiti, prvobizni nalog se mora povući po utvrđenoj proceduri.

Isplata novca za prodate akcija NIS-a akcionarima koji su prihvatili ponudu za preuzimanje uslediće nakon isteka roka ponude, dok je za prodaju preko Berze, kao do sada, rok tri dana od realizacije naloga prodaje.

Trgovina akcijama NIS-a na Berzi počela je poslednjeg dana avgusta 2010. i od tada je zaključno sa 18. januarom vrednost trgovine tim hartijama premašila dve milijarde dinara (20 miliona evra), pokazuju podaci Berze.

Na Beogradskoj berzi kažu da se uskoro očekuje i upis na vlasničke račune hartija od vrednosti po jedne akcije Aerodroma "Nikola Tesla" i po sedam akcija Akcionarskog fonda koje bi, ubrzo nakon upisa na račune, mogle da se nađu i na sekundarnom tržištu, odnosno Berzi.

Tako će oko 4,8 miliona građana postati akcionari Aerodroma, kao i akcionari Akcionarskog fonda u čiju imovinu su uključene sve akcije privatizovanih preduzeća kojima, u ime Republike Srbije, raspolaže Fond.

To znači da će se na Beogradskoj berzi naći još dve kompanije a akcionari će i u tom slučaju imati pravo na prvu prodaju akcija bez provizije ukoliko koriste usluge Poštanske štedionice.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image