Slušaj vest

U Nišu je u avgustu ove godine bilo 16.598 nezaposlenih, što je 8,7 odsto manje nego u istom mesecu prošle godine, jer su tada na evidenciji bile 18.172 osobe koje su tražile posao, pokazali su podaci niške filijale Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ).

Prema podacima te filijale, među visokoškolcima su najtraženiji ekonomisti, mašinski inženjeri, građevinski inženjeri i vaspitači, dok se sa srednjim nivoom kvalifikacije najviše traže kuvari, konobari, vozači C, D i E kategorije, tehničari mašinske i metalske obrade, mehaničari alatnih mašina i pružaoci ličnih usluga.

Poslovi u Nišu
Mondo/ Stefan Stojanović 

Deficitarna zanimanja u Nišu su, po podacima NSZ, master matematičari, fizičari, nastavnici tehnike i tehnologije, master informatičari, profesori nemačkog jezika, profesori francuskog jezika, master učitelji, farmaceuti, diplomirani mašinski i elektro inženjeri sa znanjem programskih jezika i stranih jezika.

Prema podacima NSZ, najveći broj radnika trenutno traže tekstilne kompanije i one koje proizvode delove i opremu za automobile.

BONUS VIDEO: ZA OVAJ POSAO VAM NE TREBA NI SREDNJA ŠKOLA, A PLAĆEN JE ODLIČNO! Suvlasnica kompanije: Prijava je jednostavna, potražnja ogromna

Kurir televizija ZA OVAJ POSAO VAM NE TREBA NI SREDNJA ŠKOLA, A PLAĆEN JE ODLIČNO! Suvlasnica kompanije: Prijava je jednostavna, potražnja ogromna

(Mondo/N1)