Slušaj vest

Suše i visoke temperature učinile su da tokom ovog leta potrošnja vode širom Srbije bude veoma uvećana. Mnogi su se pitali da li proizvodimo dovoljno vode, da li je racionalno trošimo, da li će biti uvećani računi za vodu i da li će cena vode biti veća.

"Što se tiče cene vode ona je stvarno nerealno niska. Beograd u poređenju sa drugim gradovima u Srbiji ima dosta nižu cenu. Trenutno radimo analizu i gledamo da na jedan racionalan način opravdamo povećanje cene. Sigurno će ga biti. Mi ćemo izaći sa predlogom pred našeg osnivača Skupštinu grada Beograda i očekujemo da dobijemo zeleno svetlo jer to je nasušna potreba svih naših stanovnika u gradu jer se naše preduzeće finansira isključivo od prihoda od prodaje vode i usluga odvođenja vode", kazao je Radomir Vujadin direktor Javnog komuinalnog preduzeća "Beogradski vodovod i kanalizacija". 

U Kraljevu su usluge Vodovoda poskupele za 20 odsto od 1. septembra. 

"Ne mogu da licitiram sad koliko će da bude povećanje. Gledaćemo da bude što je moguće manje. Naši sugrađani 1.000 litara vode plaćaju 74,25 dinara. Dakle, mi 1.000 litara vode plaćamo kao jedan litar vode u marketu. To je možda i uzrok zašto naši građani neracionalno troše vode", rekao je direktor. 

Dodao je da proizvodimo dovoljno vode čak i u sušnom periodu. Istakao je da u Beogradu nije postojao problem tokom vrućina. 

BONUS VIDEO: 

MONDO Šta mislite o cenama na Adi?

(MONDO/Ivana Vlajković)