• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mišković prodaje Delta maksi za mesec dana

Predsednik Delta Holdinga Miroslav Mišković izjavio je danas da će strateški biznis te kompanije biti agrar i da će uskoro biti završen posao prodaje 50 odsto kapitala u trgovinskom lancu Delta maksi.

"Delta maksi će naći novog strateškog partnera koji je neophodan za dalji razvoj kompanije u Srbiji i regionu. Na putu smo da za mesec dana postignemo dogovor s jednom poznatom evropskom kompanijom", kazao je Mišković na proslavi 20 godina poslovanja Delte.

On je naveo da će novac od prodaje Delta maksija biti uložen u razvoj poslova u oblasti agrara, ocenivši da je poljoprivreda "srpska nafta".

Mišković je dodao da će, međutim, Delta nastaviti da ulaže i u razvoj poslovanja s nekretninama.

Prema njegovim rečima, Delta je 20 godina od osnivanja dostigla ukupan prihod od oko tri milijarde evra u 2010. godini i po tom pokazatelju je najveća kompanija u Srbiji i peta u jadranskom regionu, a zapošljava i više od 24.000 radnika.

Mišković je istakao da se najznačjniji razvoj kompanije dogodio posle 2000. godine i početka demokratskih promena.

On je podsetio da je Delta počela poslovanje 1991. godine izvozom drveta, malina i pečuraka, a na kraju 1999. godine je imala kapital od 16 miliona evra, kredite od 12 miliona evra i 634 radnika uključujući i 178 zaposlenih u Delta banci.

Mišković je naveo da je posle 2000. godine Delta razvijala posao u trgovini, poljoprivredi i nekretninama, i nakon prodaje Bajkalskog kombinata u Rusiji, Delta Banke i dela kapitala u osiguranju investirala novac u razvoj tih oblasti.

On je naglasio i da je dodatnih 900 miliona evra kredita investirano u razvoj kompanije.

Mišković je kazao i da će u ovoj godini početi sprovođenje nove Deltine poslovne strategije u kojoj je osnova poljoprivreda, a planirane su i investicije u izgradnju nekretnina, pre svega šoping molova i stanova.

On je nagovestio da će u narednih nekoliko godina biti otvoreni novi šoping molovi u Beogradu, Novom Sadu, Sarajevu, Banjaluci i Nišu, kao i novi poslovni i rezidancijalni objekti, i to ne samo u Srbiji već i u zemljama regiona.



Ističući da će "Delta holding" u narednom periodu više pažnje posećivati jačanju društveno odgovornog ponašanja, on je podsetio da je Delta juče postavila kamen temeljac za Centar za smeštaj i dnevni boravak dece sa invaliditetom, što je njena prva ali ne i jedina zadužbina u budućnost.

U obraćanju mnogobrojnim zvanicama u hotelu Kontinental, Mišković je evocirao uspomene na početke Delte pre 20 godina, koja je prve prostorije imala u beogradskom hotelu Slavija u dve iznajmljene sobe.

Na proslavi 20 godina delta Holdinga prisustvovalo je oko 350 zvaničnika, privrednika i investitora.

Među prisutnima je bio i predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković, premijer Republike Srpske Aleksandar Džombić, predsednik RS Milorad Dodik, kao i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, ambasadori Rusije i Nemačke Aleksandar Konuzin i Volfram Mas i mnogobrojni predstavnici privrede, banaka i državnih institucija..

Generalni direktor Đenerali grupe Serđo Balbinot kazao je na proslavi da Delta Holding treba da bude ponosan na postignute rezultate do sada i što zapošljava 24.000 ljudi.

On je naglasio da je veoma bitno što Delta promoviše Srbiju u inostranstvu.

Balbinot je izrazio zadovoljstvo poslovanjem Delta đenerali osiguranja u Srbiji i dodao da je za to zaslužan dobar menadžerski tim u Srbiji.



Dodik je izjavio da se očekuje poslovna ekspanzija srpske kompanije "Delta holding" u Srpskoj, gde zauzima značajno mesto u poslovnom svetu.

Dodik je rekao da ova kompanija zapošljava više od 1.100 radnika u Srpskoj, sa prometom u prošloj godini od skoro 200 miliona konvertibilnih maraka (100 miliona evra).

"To je za nas veoma važan privredni subjekt. Dobri odnosi koje imaju RS i ova kompanija sigurno su garancija za nova ulaganja, kao što je izgradnja tržnog centra u Banjaluci, što je plan. Znamo da su rešili problem lokacije i da sada treba da se pripreme za izgradnju", rekao je Dodik za Agenciju SRNA i RTRS.

On je istakao da se ''Delta'' priprema za značajnu izvoznu ekspanziju poljoprivrednih proizvoda iz Srbije i regiona prema, pre svega, Rusiji, i sigurno je da u tome RS može da ima svoje mesto i šansu.

Prema njegovim rečima, ''Delta'' širom RS kroz svoje sisteme, ''Maksi'' i ''Tempo'', gradi različite objekte i već je postala prepoznatljiv brend.

"Ono što vidimo kao mogućnost je orijentacija 'Delte' ka agraru. Nesumnjivo je da iskustva koja već sada oni koriste iz Evrope mogu da posluže i nama da osposobimo i usmerimo našu poljoprivrednu proizvodnju ka granama koje mogu da budu važne za regionalni i širi okvir", istakao je predsednik RS.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image