Slušaj vest

Novopazarka Dženisa Saitović Misirlić, redakciji Kurira se obratila zbog, kako kaže, nepravde koja joj se dogodila u novopazarskoj Gimnaziji. U toj školi je predavala geografiju sve dok nije otišla na porodiljsko bolovanje, kada je škola raspisala konkurs za, kako ona kaže, njeno radno mesto.

Iz škole u saopštenju poručuju da su optužbe neosnovane i da neće dozvoliti da im se narušava ugled. Ovaj slučaj je digao na noge građane Novog Pazara i podelio ih u dva tabora, one koji smatraju da je Dženisa u pravu i one koji kažu da je škola postupila po zakonu.

"Ja sam sada majka jednogodišnjeg dečaka, student generacije na Prirodno-matematičkom fakuletu. Sada sam nezaposlena majka koja je na konkursu odbijena bez ikakvog obrazloženja. Ja sam pre porodiljskog bolovanja bila na ugovoru na određeno vreme, nisam imala stalni radni odnos od 2021. godine, iako nisam bila nastavnik na zameni već sam preuzela časove zaposlenog koji je otišao u penziju", objasnila je na početku Misirlić.

Ona je objasnila da je njena zamenska nastavnica dobila posao umesto nje:

"Zaposlena koja je tokom mog porodiljskog preuzela moje časove je ona koja je bila primljena na konkursu umesto mene, iako sam ja od 2021. godine obavljala taj posao. Ja sam izjavu ove škole shvatila kao još veći podsticaj da što pre uđem u sudski proces sa njima. Ostaje pitanje da li je ovo u skladu sa moralnim i etičkim načelima, pritom moj muž u toj istoj školi nakon pet godina sada nije dobio produžetak ugovora. Mi smo mladi bračni par bez radnog mesta.

Škola je u svom oglašavanju za medije istakla da je njoj bilo ponuđeno drugo radno mesto, koje ona, kako kaže, nije prihvatila iz samopoštovanja:

"Ja nisam prihvatila posao koji su pokušali da mi nametnu kako se ne bih obratila medijima, odnosno nastavnik izbornih predmeta, jer je to posao koji je pre dotična nastavnica obavljala, dakle smenili su nam radne položaje. Moje dostojanstvo nema cenu, i ne postoji šansa da ja ćutim o ovome. Oglasila se i direktorka škole saopštenjem koje možete da pročitate u nastavku:

saopštenje škole
Kurir televizija/Screenshot 

BONUS VIDEO:

Kurir televizija Nastavnica otišla na porodiljsko i izgubila radno mesto! Nezaposlena majka za Kurir: Imam malo dete, a mom mužu je ista škola oduzela posao!
 (Kurir/MONDO/J.D.)