• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od akcija NISa uplaćeno 1,74 milijardi dinara

Građanima koji imaju otvorene račune u banci "Poštanska štedionica" od početka trgovanja akcijama Naftne industrije Srbije (NIS) uplaćeno je oko 1,74 milijardi dinara od prodaje tih akcija.

Direktorka sektora za upravljanje sredstvima i likvidnošću banke "Poštanska štedionica" Zvezdana Jakšić rekla je da je od 30. avgusta 2010, kada je počelo trgovanje akcijama NIS na Beogradskoj berzi, na šalterima "Pošte Srbije" do sada ispostavljeno oko 1.316.000 naloga, od čega 1,22 miliona naloga za prodaju tih hartija i 94.611 naloga za povlačenje.

"Od objave ponude za preuzimanje 'Gaspromnjefta', odnosno za tri dana važenja ponude, do 2. februara je na šalterima pošte ispostavljeno i 10.777 naloga za deponovanje akcija NIS", kazala je Jakšićeva.

Jakšićeva je precizirala da je zanimljivo to da je otkako je "Gaspromnjeft" objavio ponudu za preuzimanje, veće interesovanje građana za prodaju akcija putem berze

Pre svega, primetila je Jakšićeva, razlika u ceni je samo 20 dinara, a motiv je i to što građani dobijaju novac u roku od tri dana na svojim namenskim računima, jer bi u suprotnom morali da čekaju mesec i po dana na isplatu novca.

"Građaninu je u interesu da izda nalog za prodaju i dobije 490 dinara tri dana nakon realizacije tog naloga, a da ne čeka 21. mart da bi mu leglo nešto malo više dinara po osnovu naloga za deponovanje", ocenila je Jakšićeva.

Jakšićeva je istakla da na jedan nalog za deponovanje akcija NIS bude ispostavljeno šest naloga za prodaju tih akcija.

Objašnjavajući način na koji građani svoje akcije NIS mogu deponovati "Gaspromnjeftu" po ceni od 506, 48 dinara po jednoj akciji, Jakšićeva je kazala da građani to mogu obaviti na šalterima pošte, bez provizije i uz ličnu kartu, kao i u slučaju ispostavljanja naloga za prodaju Beogradskoj berzi.

"Tom prilikom potpisuju samo ugovor o deponovanju. Građani, koji do sad nisu dolazili na šaltere pošte i nisu davali ni naloge za prodaju, niti bilo kakve druge naloge, istovremeno moraju da potpišu nalog za posedovanje i nalog za deponovanje", objasnila je ona.

Jakšićeva je podsetila da se na šalterima pošta može ispostaviti samo nalog za prodaju, ali ne za kupovinu i dodala da ukoliko građani žele da kupe akcije NIS ili bilo koje druge kompanije listirane na Beogradskoj berzi, mogu to da učine u banci "Poštanska štedionica" ili u bilo kojoj drugoj ovlašćenoj banci ili brokerskoj kući.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image