• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbi će graditi fabriku autobusa u Kongu

Ministarska za transport Konga razgovarala u Beogradu o saradnji sa predstavnicima države i privrednicima iz Ikarbusa, Goše, FAP-a, Fabrika vagona Kraljevo...

Ministarka za transport i komunikacije Konga Laura - Marija Kavanda Kajena razgovarala je danas u Beogradu sa ministrima za infrastrukturu i Nacionalni investicioni plan o angažovanju srpskih preduzeća u izgradnji infrastrukture fabrika za delove autobusa i vagona, ali i transferu domaće tehnologije u Kongo.

Ministarka Konga je najavila potpisivanje memoranduma o saradnji sa srpskim Ministarstvom za infrastrukturu u roku od mesec dana, saopšteno je iz tog ministarstva.



Predstavnica Vlade Konga je, osim sa ministrima Milutinom Mrkonjićem i Vericom Kalnović, razgovarala i o konkretnim oblicima saradnje sa našim privrednicima, kao što su Ikarbus, Goša, FAP, Fabrika vagona Kraljevo i drugim.

Ministar Mrkonjić je naveo da se danas razgovaralo o realizaciji dva velika projekta u oblasti transportnih sredstava - sa "Ikarbusom" za autobuse i kraljevačkom fabrikom za 120 vagona.

Mrkonjić je kazao da je predviđeno i da Srbija ponudi usluge u oblasti pripreme realizacije projekata, kao i veće učešće naših preduzeća u izgradnji saobraćajne infrastrukture u Kongu.

Ministar je zahvalio Kavandi Kajeni na poseti i poverenju koje ona i Vlada Konga imaju u naše firme i projekte na koje računaju.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image