Slušaj vest

Jedan od najvećih makedonskih maloprodajnih lanaca Stokomak planira ulazak i ekspanziju na srpskom tržištu, objavio je portal Retail Serbia.

Zoran Mladenović, Izvršni direktor kompanije Stokomak je za taj specijalizovani portal potvrdio da je početak rada lanca marketa planiran za prvi kvartal 2025. godine. Objasnio je da se njihova strategija razvoja tržišta u Srbiji fokusira na pronalasku mikro lokacija dostupnih što većem broju potencijalnih potrošača.

"Nakon detaljne analize tržišta u Srbiji, smatramo da prema konceptu našeg poslovanja imamo šta da ponudimo našoj ciljnoj grupi potrošača, a to je ponuda najboljeg kvaliteta po najnižim cenama, i naravno, brza i efikasna kupovina“, objasnio je Mladenović.

"Već smo u pregovorima sa velikim brojem lokala u kojima bismo potencijalno otvorili naše maloprodajne objekte. Trenutno se vrši provera dokumentacije, a nadamo se da ćemo vrlo brzo moći da damo informaciju u kojim će gradovima biti otvoreni prvi marketi“, najavio je izvršni direktor Stokomaka.

Stokomak trenutno posluje sa 73 modernih diskonta širom Severne Makedonije. Ta kompanija nedavno je osnovala centralu za Srbiju koja se nalazi u Nišu, dok je nedavno kupila i internet domen za srpsko tržište, piše Retail Serbia.

Bonus video:

Kurir televizija "EVO ZAŠTO SU PAŠTETE TOLIKO SKUPE U MARKETIMA!" Stručnjaci otkrili: Marketingom uspevaju da nam prodaju proizvode po visokoj ceni

(Retail, Mondo.rs, I.L.)