Slušaj vest

Francuski lanac "Carrefour" ulazi na srpsko tržište. "Carrefour" preko svoje filijale u Grčkoj planira da napravi veliku ekspanziju na Balkanu. Početkom godine otvoreni su prvi supermarketi u Bugarskoj, a uskoro se očekuje i da se poslovanje proširi i na tržište Srbije.

Kako se saznaje, "Retail and More" iz Grčke, ekskluzivni partner "Carrefour-a" je osnovao svoju filijalu u Srbiji. Nakon potpisivanja ugovora sa francuskom grupom, grčka kompanija je tražila partnera u Srbiji, ali kako do toga nije došlo, započeti su pregovori o akviziciji poznatog lanca.

Pregovori su u završnoj fazi i francuski lanac bi gotovo sigurno mogao da se pojavi u Srbiji tokom sledeće godine. Nezvanično, grupa trenutno pregovara o mogućoj akviziciji i u Bugarskoj. Prema ranijem dogovoru, "Retail and More" u saradnji sa partnerom planira da rebrendira "Parkmart" i "ALDO" u "Carrefour" prodavnice u Bugarskoj, dok se na matičnom tržištu očekuje dalje širenje i moguće akvizicije. Podsetimo, "Retail and More A.E." je deo grčke "AVE" grupe.

Grupa poseduje sva prava francuske kompanije "Carrefour" za tržišta Grčke, Kipra, Srbije, Bugarske, Severne Makedonije, Albanije ali i Crne Gore.

BONUS VIDEO: 

Tiktok/@agooddaytobeblackvegan Prodavnica

(retailserbia.com/MONDO/Ivana Vlajković)