• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija pod NATO kodom

Vlada Srbije poslaće Skupštini na usvajanje Ugovor o usvajanju NATO kodifikacionog sistema za domaće naoružanje i vojnu opremu.

Usvajanje koda preduslov su da naoružanje i vojna oprema domaće proizvodnje postanu dostupna tržištu zemalja Severnoatlanska alijanse na efikasniji i ekonomičniji način.

Time se, kako stoji u zakonskom predlogu, jednostavnije i efikasnije realizuje i opremanje Vojske Srbije naoružanjem i vojnom opremom, ostvareno kroz donacije i nabavku ili na drugi način, a koja potiču sa tržišta definisanog NATO kodifikacionim sistemom.

Istovremeno, proizvodi i usluge namenske industrije Srbije, s kojim izlazi na tržište NATO kodifikacionog sistema, moraju proći proceduru kodifikacije, i na taj način, podaci postaju dostupni svim zainteresovanim stranama koje pripadaju tržištu tog sistema.

NATO kodifikacioni sistem omogućava jedinstvenu identifikaciju, klasifikaciju i određivanje skladišnog broja za sva NATO sredstva, agregate, sklopove i rezervne delove i predstavlja skup pravila za razmenu logističkih informacija.

Kao jedinstven način sporazumevanja, članstvo u NATO kodifikacionom sistemu definiše najveće tržište sredstvima naoružanja i vojne opreme.

Jednokratni troškovi u vezi sa stvaranjem uslova za početak primene Ugovora iznose 6.235 evra u dinarskoj protivvrednosti, a godišnje će Srbija za članarinu i ostale troškove plaćati 4.850 evra.

(FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image