Slušaj vest

Njihovo najnovije izdanje, iPhone 16, koje je u septembru 2024. godine predstavljeno, donosi mnoštvo uzbudljivih karakteristika i unapređenja. Ovaj model je nedavno počeo da stiže i na tržište Srbije, gde su dostupni gotovo svi modeli, iako neki još uvek nisu stigli. U međuvremenu, oči investitora i analitičara uprte su u nadolazeće kvartalne izveštaje.

Očekivanja za kvartalni izveštaj

Upravo će 31. oktobra 2024. godine Apple objaviti svoj kvartalni izveštaj, a predviđa se da će zarada po akciji (EPS) iznositi oko $1.55. Očekuje se i rast prihoda od 12.9% u odnosu na isti kvartal prošle godine, što bi značilo ukupne prihode od oko $94.4 milijardi. Ovi rezultati dodatno potvrđuju snagu Apple-ovog brenda i njegovu sposobnost da zadrži tržišni udeo u konkurentnom tehnološkom sektoru.


U ovom trenutku, važna tema među investitorima je kako će tržište reagovati na ove brojeve. Mnogi analitičari veruju da će snažna prodaja iPhone 16, koja je do kraja septembra dostigla prodaju od oko 37 miliona jedinica (malo ispod prvobitnih procena), pružiti dodatnu podršku pozitivnim rezultatom kvartala. Ova situacija može postati ključna tačka za investitore koji razmatraju ulazak ili izlazak iz pozicija u Apple-u.

Razmatranje ulaganja u Apple može biti korisna strategija za diversifikaciju portfolija. Ako želite da naučite više o trgovanju akcijama i kako da iskoristite prilike u tržištu, registrujte se za besplatan vodič ovde!
Prijavite se!

iPhone 16 i rast prodaje

Takođe, važno je napomenuti da je Apple tokom poslednjih kvartala uspeo da privuče veliku bazu korisnika, zahvaljujući visokom nivou zadovoljstva i lojalnosti. Ovaj trend očekuje se da će se nastaviti, posebno nakon predstavljanja iPhone 16, koji je dizajniran da zadovolji sve veće zahteve potrošača. Pitanje koje se postavlja je: kako će se to odraziti na cenu akcija?

Investicija u Apple: Ključ za Vašu Budućnost?
Wongsakorn Napaeng/Shutterstock 


S obzirom na trenutnu cenu od $230 po akciji, investitori se pitaju da li je sada pravo vreme za ulaganje ili čekanje boljih prilika. S obzirom na pozitivne trendove u prodaji, mnogi analitičari predviđaju da bi akcije mogle rasti, ali je takođe važno razmotriti globalne ekonomske uslove koji bi mogli uticati na ovu situaciju.


Ako želite da dobijete više ovakvih izveštaja i mislite da ste spremni da saznate više o trgovanju cenama akcija, registrujte se OVDE kako biste dobili besplatnu e-knjigu.

Gledajući unapred

U ovom trenutku analitičari skreću pažnju na nekoliko faktora koji bi mogli uticati na budući razvoj događaja. S jedne strane, rast prihoda od prodaje iPhone 16 može pozitivno uticati na percepciju investitora. S druge strane, globalni ekonomski izazovi, kao što su inflacija i promenljive kamatne stope, takođe igraju ključnu ulogu. Kako se tržište razvija, bitno je imati ažurirane informacije i strategije.

S obzirom na sve pomenute faktore, Apple ostaje jedan od najsnažnijih igrača na tržištu tehnologije. Očekivanja investitora su visoka, a prava informacija može biti ključna za donošenje pravih odluka.
Ako želite još informacija, prijavite se ovde za besplatnu e-knjigu!


U svetlu predstojećeg kvartalnog izveštaja i stalno promenljivih tržišnih uslova, razmislite o svojim investicionim strategijama. Mislite li da je sada pravo vreme za ulaganje u Apple ili biste trebali sačekati? Bez obzira na odgovor, informisani pristup će vam pomoći da maksimalno iskoristite mogućnosti koje tržište nudi.