• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jafu povukla i Crna Gora

Sa tržišta Crne Gore povučen je Jafa keks, čiji je upotrebni rok do 26. februara. Proizvođač keksa iz Crvenke ističe da su procesi proizvodnje najstrože kontrolisani, a proizvodi zdravstveno bezbedni.

Crnogorsko Ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da je i sa tržista u Crnoj Gori povučen Jafa keks koji se proizvodi u Crvenki.

Keks je prethodno povučen sa slovenačkog tržišta zbog prisustva fotoinicijatora benzofenona i metilbenzofenova u kartonskoj ambalaži, koji se kroz plastičnu foliju lako izlučuju na proizvod.

Reč je, kako je saopšteno, o supstancama koje se koriste u mastilu za štampanje na površini kutija i koje mogu dospeti u sam proizvod, što može biti štetno za potrošače.

Srpska konditorska kompanija Jafa ranije danas je saopštila da je ambalaža u koju pakuje proizvode zdravstveno bezbedna i da su procesi proizvodnje i pakovanja regulisani najstrožim standardima.

"Jafa apsolutno garantuje za kvalitet i zdravstvenu ispravnost svih proizvoda, jer su procesi kontrole po najstrožijim standardima Evropske unije", rekla je direktorka operacija te kompanije Jelena Jurić.

Srpska kompanija je dodala da su na slovenačkom tržištu podeljena mišljenja o dozvoljenosti korišćenja UV laka na spoljnoj ambalaži proizvoda i da je zbog toga Jafa od oktobra 2010. godine prešla na korišćenje vodenog laka na sekundarnoj ambalaži.

"Svi naši gotovi proizvodi se primarno pakuju u zaštitne polipropilenske folije koje zadovoljavaju najviše standarde kvaliteta i poseduju sva potrebna barijerna svojstva, a UV lak na spoljnoj strani korišćen je samo na sekundarnoj ambalaži", navela je ta kompanija.

Savez potrošača Slovenije savetovao je kupcima da ne konzumiraju "Crvenkine" kekse ukoliko su ih već kupili, javio slovenački portal "Dnevnik.si".

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image