• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Revizori ulaze u Jat, PIO, Vojvodinu…

Država revizorska institucija (DRI) počinje je kontrolu finansijskog izveštaja za 2010. godinu nacionalog avioprevoznika Jat ervejz, izjavio je predsednik Saveta DRI Radoslav Sretenović.

"Ovih dana će početi kontrola poslovanja u prošloj godini određenih javnih preduzeća, Fonda PIO, Zavoda za zdravstveno osiguranje, kao i budžeta Vojvodine, Beograda, Novog Sada, Niša i Leskovca", rekao je Sretenović.

Kontrola budžeta Vojvodine će, prema njegovim rečima, trajati najmanje tri meseca, a Jata dva meseca.

Na spisku javnih preduzeća u koja će ući državni revizori su, kako je najavio Sretenović, i novosadski "Vodovod i kanalizacija" i niška "Medijana'.

DRI je sredinom februara ove godine počela kontrolu finansijskih izveštaja za 2010. godinu četiri ministarstva, čime je počela revizija republičkog budžeta za prošlu godinu.

Revizori su trenutno u ministarstvima za odbranu, unutrašnje poslove, finansiju i ekonomiju i regionalni razvoj.

Do sada je DRI objavila izveštaje o kontroli republičkog budžeta za 2008. i 2009. godinu, a uskoro će predstaviti i rezultate revizije poslovanja u 2009. godini tri javna preduzeća - Skloništa Srbije, Elektromreže Srbije i Transnafta iz Pančeva.

DRI je nadležna za kontrolu oko 9.000 budžetskih korisnika, među kojima su i političke partije. Za sada državni revizori najavljuju da će proveriti kako partije troše novac poreskih obveznika samo u okviru kontrole završnog računa budžeta.

Za nepravilnosti utvrđene kontrolom budžeta za 2008. godinu revizori su podneli 19 prekršajnih prijava od kojih se pet odnosilo na bivše, a šest na aktuelne ministre. U sudskim postupcima koji su vođeni na osnovu tih prijava još nije doneta nijedna pravosnažna presuda.

DRI je podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv 14 državnih funkcionera za nepravilnosti u raspolaganju budžetom za 2009. godinu, među kojima su četiri ministra.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image