• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbijagas za poskupljenje merka maj

Generalni direktor Bajatović ne želi da “špekuliše“ o ceni gasa, mada pominje „blagi trend rasta“ ali bi voleo da se odluka o poskupljenju donese u aprilu.

Generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović izjavio je da bi realno vreme za donošenje odluke vlade o poskupljenju gasa bilo u drugoj polovini aprila, a nova cena tog energenta bi se primenjivala od maja ili od juna meseca.

Cena gasa je pratila cenu sirove nafte na svetskom tržištu i trenutna cena je 383 dolara za 1.000 kubnih metara gasa, a verovatno će uskoro poskupeti na 410 dolara, rekao je direktor Dušan Bajatović novinarima i dodao da ta cena ne podrazumeva troškove transporta ruskog gasa preko Mađarske.

Akumulirani gubici "Srbijagasa" trenutno iznose oko 300 miliona evra, zbog nenaplaćenih dugova za taj utrošeni energent, upozorio je Bajatović i dodao da je taj dug nastao zbog neadekvatne cene gasa i nenaplaćenih dugovanja stanovništva zbog odložene naplate.

Treći deo duga su kamate na kredite, a četvrti deo, koji poslovodstvo u "Srbijagasu" najviše brine, su kursne razlike, rekao je Bajatović i naveo da je samo u 2010. godini kurs dinara prema dolaru opao za 28 odsto, jer se ruski gas plaća u toj valuti.

Bajatović je nagovestio mogućnost da jedan deo dugovanja "Srbijagasa" bude pretvoren u javni dug.

Prirodni gas za potrošače u Srbiji poslednji put je poskupeo u oktobru 2008. godine za 60 odsto.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image