• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Beogradu registrovan Beneton Srbija

Italijanska kompanija Beneton, koja planira otvaranje fabrike u Nišu, registrovala je u Beogradu preduzeće Beneton Srbija.

Prema podacima iz Agencije za privredne registre (APR), Beneton Srbija (Benetton Serbia) registrovan je 25. februara ove godine sa osnivačkim kapitalom od 10.000 evra.

Direktor firme Beneton Srbija je italijanski državljanin Flavio Simoneti (Simonetti), dok je zamenik direktora Fabio Sartori koji je prilikom potpisivanja protokola o otvaranju fabrike u Nišu 31. januara predstavljen kao operativni direktor kompanije Beneton.

Niški gradonačelnik Miloš Simonović rekao je da je srpska firma Benetona registrovana u Beogradu, a ne u Nišu jer još nije potpisan kupoprodajni ugovor.

"Do potpisivanja kupoprodajnog ugovora oni ne mogu da registruju firmu u Nišu", rekao je Simonović.

U saopštenju iz kabineta niškog gradonačelnika navodi se da su predstavnici tehničkog sektora i grupe koja vodi projekat otvaranja fabrike boravili dva dana u Nišu gde je registrovana firma Beneton Srbija.

Niški gradonačelnik u saopštenju navodi da će ugovor sa Benetonom biti potpisan sredinom aprila i da će već polovinom maja ta kompanija pokrenuti proizvodnju u pogonima Niteksa.

"U naredne četiri godine Beneton planira da zaposli 2.700 radnika. Ukupne investicije iznosiće 43 miliona evra, a država će ovaj projekat podržati sa 9.000 evra po svakom novootvorenom radnom mestu", naveo je Simonović.

Planirano je da se proizvodnja pokrene na placu i u objektima fabrike Niteks, kao i da Beneton u Niš dovede svoje kooperante dobavljače, i uspostavi saradnju i sa domaćim kompanijama koje mogu da odgovore standardima te kompanije.

Proizvodnja bi trebalo da bude namenjena izvozu, a planirano je da godišnji obrt u punom kapacitetu fabrike iznosi 72 miliona evra.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image