• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve previre, još da je jeftinog šećera...

Snabdevenost trgovinskih objekata osnovnim životnim namirnicama - mlekom, uljem i brašnom u gradovima širom Srbije je zadovoljavajuća, ali jeftin šećer iz Robnih rezervi još nije stigao u unutrašnjost.

Na rafovima nedostaje samo jeftiniji šećer, koji iz Robnih rezervi još nije stigao do potrošača u svim mestima, javili su danas Tanjugovi dopisnici.

Situacija sa mlekom je stabilizovana i svih vrsta tog proizvoda ima u dovoljnim količinama u prodavnicama u Kragujevcu, dok šećer iz robnih rezervi tek treba da stigne, izjavili su Tanjugu prodavci u većim trgovinskim objektima.

Kragujevački "Tempo", "Tempo ekspres", "Idea" i "Maksi" dobili su obaveštenje da će im šećer iz robnih rezervi biti isporučen u subotu, 5. marta, kažu poslovođe u tim trgovinama. Jedino u "Trnavi prometu" do danas nisu dobili zvaničan odgovor kada će i da li će dobiti šećer iz robnih rezervi.

Inače, šećera u Kragujevcu ima u svim bolje snabdevenim prodavnicama i prodaje se po ceni od 99 u "Idei" do 106 dinara u "Maksiju" u centru grada.

Šećer iz robnih rezervi po nižoj ceni još nije stigao ni u objekte velikih trgovinskih lanaca, kao ni u manje radnje u Kraljevu , tako da za kilogram te životne namirnice treba izdvojiti od 109 do 121 dinar.

Vlasnica preduzeća "7. juli", koje ima sedam maloprodajnih objekata, Milica Sretenović kaže da je još prvog dana kad je objavljeno da će se distribuirati šećer iz robnih rezervi, naručila 12 tona.

„Građani se stalno raspituju je li stigao šećer po nižoj ceni, jer čuju u medijima da je počela distribucija, ali ga kod nas još nema. Sada imamo šećer koji uz našu minimalnu maržu košta 119 dinara", navela je Sretenović, dodajući da je u odnosu na avgust prošle godine nabavna cena šećera sada duplo viša.

Mleka i mlečnih proizvoda u kraljevačkim prodavnicama ima u dovoljnim količinama, a snabdevenost uljem i brašnom je takođe zadovoljavajuća.

U Nišu nisu zabeležene nestašice osnovnih životnih namirnica, ali su se građani suočili sa znatnim poskupljenjima, ocenili su u Centru za zaštitu potrošača "Forum".

Predsednik tog udruženja Jovan Jovanović kaže da šećera ima u prodavnicama i da snabdevanje nije bilo ugroženo.

"Možete kupiti šećer koji nije iz robnih rezervi za 101 dinar i nestašice nije bilo", dodao je on, ocenujući da je "šećer iz robnih rezervi morao da bude znatno jeftiniji od najavljene cene od 98 dinara za kilogram‚‚.

Jovanović je napomenuo da je tržište mlekom stabilizovano, a da Niš spada u regione gde se mleko prodaje po najnižim cenama u odnosu na druge delove Srbije.

U užičkim prodavnicama, za razliku od mleka, koga ima u dovoljnim količinama, pojedine robne kuće i manje prodavnice već danima nemaju šećera u kristalu.

U maloprodajnim objektima pekarskog preduzeća "Sreten Gudurić" šećer se prodaje po ceni od 118 dinara po kilogramu, ali u ovoj firmi nisu mogli da potvrde kada će dobiti šećer iz robnih rezervi.

U Maksijevom hipermarketu "Tempo" šećera nema već desetak dana, a prvu isporuku iz robnih rezervi očekuju u naredna dva dana.

U "Ideinom" supermarketu poslednje količine šećera po ceni od 99 dinara, rasprodate su pre pet dana, tako da se i u ovom objektu očekuje nabavka narednih dana. Šećera ima u manjim privatnim prodavnicama čija cena se kreče od 120 do 128 dinara po kilogramu.

Šećer iz Robnih rezervi stigao je u sve prodajne objekte "Univereksporta" i nestašice tog artikla nema - izjavila je Tanjugu u Novom Sadu Olivera Ćirković, menadžer za korporativne komunikacije te kompanije, koja je jedan od najmoćnijih trgovinskih lanaca u Vojvodini.

"Šećer je stigao juče i prodaje se po ceni od 98 dinara za kilogram. Imamo iskustva s deficitarnom robom, pošto je u drugoj polovini prošle godine bilo nestašica jestivog ulja, pa smo poručili dovoljnu količinu šećera za narednih petnaestak dana", dodala je Ćirković.

U svim prodavnicama najvećih vranjskih snabdevača prehrambenim artiklima, šećera ima u dovoljnim količinama, a cene se kreću od 111 do 130 dinara, ali prema rečima trgovaca, retki su potrošači koji ovih dana kupuju taj proizvod, jer čekaju jeftiniji šećer iz robnih rezervi.

Dva najveća snabdevačxa „Maxi" i „7. Jul" poručili su šećer iz rezervi, čiji se "dolazak" očekuje sutra ili u prva dva dana sledeće nedelje.

U Vranju i svim opštinskim centrima na jugu Srbije svih drugih artikala ima u dovoljnim količinama.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image