• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Heroj dobio stalni posao

Kontrolor "Parking servisa" Darko Tijanić, koji je 21. januara spasao čoveka iz zaleđene reke, kao nagradu za junački podvig dobio stalno zaposlenje u ovom preduzeću.

Darko Tijanić (24), kontrolor "Parking servisa", nagrađen je stalnim zaposlenjem u ovoj firmi jer je u januaru spasao čoveka koji je kolima sleteo u zaleđenu reku!

Skromni mladić je na uručenju ugovora o stalnom zaposlenju rekao da bi opet uradio istu stvar, istakavši da u trenutku kada je uskočio u ledenu vodu nije razmišljao o bilo kakvoj nagradi.

Darko je 21. januara pokazao veliku hrabrost kada je spasao čoveka iz zaleđene reke Kosanice, nedaleko od Kuršumlije.

Ovaj mladić od juna 2009. godine radi u "Parking servisu", a plemeniti gest pomogao mu je da dobije stalno zaposlenje i osigura budućnost.

"Kada sam skočio u vodu, nisam razmišljao ni koliko je hladno, ni da li će mi se nešto loše desiti. Da opet naiđem na sličnu situaciju, isto bih reagovao. Zahvalan sam što sam dobio stalni posao i svim silama ću se truditi da opravdam ukazano poverenje", rekao je Tijanić nakon potpisivanja ugovora o stalnom zaposlenju.

Boban Kovačević, generalni direktor „Parking servisa", istakao je da preduzeće na ovaj način daje svoj doprinos pozitivnom sistemu vrednosti, koji treba da preovlađuje u savremenom društvu.

"Darko je pokazao izuzetnu hrabrost i požrtvovanost spasavajući jedan život i nesebično rizikujući sopstveni", rekao je Kovačević, dodajući da je ugovor uručen na inicijativu gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa.

Drama u kojoj se Tijanić poneo herojski dogodila se na putu Kuršumlija - Đavolja Varoš, u 4 sata ujutru.

Darko se sa svojim ocem automobilom iz Kuršumlije vraćao ka rodnom selu Đake.

Prilikom nailaska na most preko reke Kosanice, Darkov otac Zoran primetio je u snegu tragove automobila koji vode ka reci.

"U trenutku kada sam video automobil u vodi, prvo sam pomislio da je cela porodica u njemu. Potrčao sam ka reci, dozivajući da se neko javi. Kada se muški glas oglasio iz vode i rekao da je sam, malo mi je laknulo, ali odmah sam uleteo u vodu", priseća se Darko.

Mladić je uleteo u ledenu vodu, gazeći sve dublje, dok nije stigao do prevrnutog automobila. Uspeo je da otvori vrata i pomogne vozaču da izađe.

Promrzlog čoveka on i otac smestili su na zadnje sedište i odvezli ga do najbliže kuće, spasavši mu tako život!

Inače, Tijanić posao kontrolora parkinga radi već tri godine, a nadležni kažu da je svoj posao do sada obavljao veoma kvalitetno.

On je u prestonicu došao iz rodnog sela Đake, a pre "Parking servisa" dve godine je radio kao vozač u privatnom preduzeću, piše "Press".

Njega je, povodom Dana državnosti Srbije, medaljom za hrabrost „Miloš Obilić" odlikovao i predsednik Srbije Boris Tadić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image