• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sutra ulice pune gnevnih GSP-ovaca

Ujedinjeni sindikati GSP "Beograd" organizovaće sutra u 15 sati javni protest zbog davanja profitabilnog posla naplate strancima.

Sindikati su protiv toga da najvažnije funkcije preduzeća, kao što su naplata prihoda i upravljanje saobraćajem, ne bi bile izmeštene iz GSP "Beograd" i poverene privatnom turskom operateru "Kentkart".

Protest, koji je prijavljen MUP-u i Sekretarijatu za saobraćaj, biće miran i disciplinovan, a očekuje se dolazak više od 1.500 ljudi, jer su nezadovoljni u GSP-u dobili podršku sindikalnih centrala Srbije, rekao je Tanjugu portparol sindikata GSP Aleksandar Jokić.

Prema njegovim rečima, protestna povorka krenuće od GSP "Dorćol" ulicama Knjeginje Ljubice, Cara Dušana, Džordža Vašingtona , Starine Novaka i Bulevarom kralja Aleksandra do Skupštine grada, gde će biti organizovan specijalan performans.

"Pokušaćeno da ne ometamo saobraćaj, ali ipak je to masa ljudi. Ne verujem da će svi moći da stanu na trotoar, tako da će možda jedan deo zakoračiti na ulicu", kazao je Jokić, dodajući da će biti angažovan veliki broj redara da kontrolišu skup.

On je rekao da je protest bio zakazan za danas, ali da je zbog zakonske procedure od pet dana, odložen za sutra i trajaće od 15 do 18 časova.

Ujedinjeni sindikati GSP "Beograd" su protiv toga da strani operater diskutabilnog kreditnog potencijala za period od 10 godina ostvari enormno veliku dobit, koja se procenjuje na 154 miliona evra.

"Cene prevozne karte automatski se udvostručuju kada strani operater preuzme poslove što ide na teret i preko leđa korisnika i građana Beograda", objasnio je Jokić.

On je dodao da su dosadašnja iskustva zemalja u okruženju (Mađarska i Bugarska), po pitanju privatnih partnerstava i koncesija, bila loša i do te mere skupa za korisnike usluga, da su morale da budu raskidane uz veliku novčanu naknadu.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image