• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beogradska poljoprivreda pod jednom kapom

Spajanja četiri poljoprivredna preduzeća na teritoriji Beograda u jedno gradsko preduzeće trebalo bi da se završi do 2013. godine.

Planirano je da budu spojeni Poljoprivredna korporacija "Beograd" (PKB), AD "Dragan Marković", PIK Zemun i "Voćarske plantaže", rekao je Član Gradskog veća Miroslav Čučković, napominjući da je za to potrebno da sva pomenuta preduzeća preuzme grad Beograd.

Čučković je rekao da će formiranjem Upravnog odbora PKB- a to preduzeće postati gradsko dodajući da bi Gradsko veće danas trebalo da predloži odluku o formiranju UO PKB - a, koju bi gradska skupština trebalo da usvoji na prvoj narednoj sednici.

Proces podržavljenja traje devet meseci, a proces prelaska u nadležnost grada posle podržavljenja traje šest meseci odnosno ceo postupak traje 15 meseci, objasnio je Čucković novinarima prilikom obilaska PIK Zemun.

Firma "Dragan Marković" je postala državna, PIK Zemun je u postupku da postane državne preduzeće, a "najnesrećniji slučaj su 'Voćarske plantaže' koje su tek u procesu restrukturiranja", naveo je on.

Čučković je naglasio da je od statusa preduzeća još značajnije da grad brine o proizvodnji, radnicima i platama u ta četiri preduzeća nevezano za to da li su formalno gradska ili nisu.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image