• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi Bečej: Za zapošljavanje šest miliona

Šest miliona dinara ide za zapošljavanje u javnim i državnim preduzećima,ali i za zapošljavanje u poljoprivrednoj delatnosti. Radi podsticanja otvranja novih firmi, Novi Bečej se odrekao firmarina za radnje koje se otvaraju ove godine.

Opština Novi Bečej je obezbedila tri miliona iz svog budžeta za programe zapošljavanja : prema Lokalnom akcionom planu zapošljavanja a na osnovu čega su od Pokrajine dobili još 2,9 miliona.

"Ovaj program se razlikuje od pokrajinskog i republičkog programa zapošljavanja između ostalog i po tome što je u njemu obezbeđen deo sredstava za zapošljavanje u javnim i državnim preduzećima, i za zapošljavanje u poljoprivrednoj delatnosti.", kaže Saša Šućurović, pomoćnik predsednika opštine, za turizam sport i omladinu,

U Novom Bečeju je, po podacima NSZ-a, nezaposleno 2700 ljudi od čega je 40% mladih. Konkursi po ovom programu zapošljavanja biće objavljivani u Novobečejskoj filijali NSZ-a, na oglasnoj tabli Opštine, časopisu Poslovi, na opštinskoj veb stranici www.novibecej.rs i loklanim sredstvima informisanja.

Opština radi i na podsticanju osnivanja novih pravnih lica i motivinja preduzetnike, pa je Skupština opštine donela odluku da se sva preduzeća ili radnje, koja su osnovana u toku 2011. godine, oslobode plaćanja firmarine.

Lokalna samouprava u Novom Bečeju odrekla se juče na sednici Skupštine opštine Novi Bečej dela svog prihoda od lokalnih komunalnih taksi. U želji da podstakne osnivanje novih pravnih lica i motiviše preduzetnike da osnivaju firme u Novom Bečeju, lokalna samouprava se odlučila da bez obzira na delatnost, sva preduzeća koja su osnovana u toku 2011. godine, budu oslobođena dela komunalne takse koje se odnose na isticanje firme, popularno zvane firmarina. Dobrivoj Raškov, predsednik Skupštine opštine Novi Bečej, izjavio je da lokalna samouprava bez obzira na to što ima mali budžet i značajni su joj svi prihodi koje ostvaruje na lokalnom nivou, vodi računa o opštem interesu :“

"Mi smo se odlučili na ovaj korak kako bismo motivisali preduzetnike da iskoriste pogodnost koju im mi nudimo u prvoj godini poslovanja i lakše se odluče na otvaranje preduzeća ili radnje. Tako ćemo motivisati naše stanovnike da svoje firme osnivaju u Novom Bečeju ali možda i privući preduzetnike iz drugihmesta da iskoriste ovu mogućnost i registruju svoju firmu kod nas. Ovo je samo jedan od koraka u stvaranju povoljne poslovne klime u našoj opštini“, rekao je Dobrivoj Raškov, predsednik SO Novi Bečej.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image