• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Megle" i zvanično u mlekari "Mladost"

Nemačka kompanija danas je i zvanično postala vlasnik kragujevačke mlekare koju je u decembru prošle godine kupila od beogradske firme "Silbo".

Ugovor o preuzimanju vlasništva potpisali su generalni direktor Meggle Hernik Sil van der Ploeg i jedan od vlasnika Silba Dragan Jankov.

Predstavnik nemačke kompanije nije želeo da govori o vrednosti kupoprodajnog ugovora, ali je najavio investicije te kompanije od nekoliko miliona evra u ovoj godini.

Prema njegovim rečima mlekara "Mladost" će pored postojećih, proizvoditi i proizvode pod brednom "Megle" i veliki deo asortimana izvoziti u susedne zemlje gde nemačka kompanija već ima izgrađenu tržišnu poziciju - pre svega u Crnu Goru i Makedoniju.

"Mlekara 'Mladost' ubuduće će imati naziv 'Megle Srbija' i nudiće sveže prozivode koji mogu da se koriste i do 25 dana", rekao je Ploeg.

Nemačka kompanija na područje regiona posluje već jednu deceniju , jer je pre 10 godina otvorila sopstvenu mlekaru u Hrvatskoj, podsetio je Ploeg i naveo da je ukupni godišnji obrt te kompanije 750 miliona evra, te da upošljava oko 2.000 zaposlenih.

Kragujevačka mlekara "Mladost" osnovana je 1954. godine i u društvenom vlasništvu bila je do 2004. kada je privatizovana, ali je dve godine kasnije taj kupoprodajni ugovor raskinut.

Mlekaru je potom preuzeo Akcijski fond, da bi je pre četiri godine za oko 450.000 evra kupila beogradska firma "Silbo".

Kragujevačka mlekara ima kapacitet za proizvodnju 80.000 litara mleka dnevno i upošljava više od sto radnika.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image