• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Bauhaus" dolazi u Srbiju

Kompanija "Delta Real Estate" potpisala je danas sa "Bauhausom" ugovor o izgradnji prvog maloprodajnog objekta te nemačke kompanije u Srbiji, a ukupna vrednost te investicije je 25 miliona evra.

Prodajni centar "Bauhaus" sa površinom od 20.000 metara kvadratnih biće izgrađen u Bloku 53 na Novom Beogradu i kupcima će ponuditi više od 120.000 proizvoda iz kategorija građevinskih materijala, sanitarija, rasvete opreme za baštu i uređaja za kuću.

Ugovor su u Beogradu potpisali potpredsednik "Delta holdinga " za razvoj Dejan Racić i direktor za međunarodni razvoj "Bauhausa" Helmut Divald, u prisustvu zamenika ambasadora Nemačke u Beogradu Hans Ulrih-Zidbeka.

Kako je saopšteno, početak izgradnje tog objekta koji pripada segmentu "uradi sam" (Do-It-Yourself) planiran je za početak 2012. godine, a otvaranje najkasnije u jesen 2012. godine.

Divald je kazao da je otvaranje maloprodajnog objekta "Bauhaus" samo prvi korak u širenju te kompanije na srpskom tržištu, najavljujući otvaranje novih prodajnih mesta u Beogradu, kao i Novom Sadu i Nišu.

On je rekao da će u "Bauhausu" na Novom Beogradu biti stalno zaposleno 230 radnika, i to najviše iz Beograda.

Prodajni lanac "Bauhaus" je specijalizovan za proizvode za radionicu, kuću i baštu koji postoji još od 1960. godine i radi u 15 zemalja sa više od 200 prodajnih objekata, podsetio je Divald .

"Glavna razlika između nas i konkurencije je to što mi nudimo više od 100.000 artikala, odnosno tri puta više od njih - pružamo izbor kupcima i nudimo dobar kvalitet" istakao je Divald, dodajući da će svaki kupac moći da pronađe nešto za svoj džep.

Kao primer Divald je naveo to što "Bauhaus" nudi 20 do 25 brendova bušilica čija se cena kreće od 10 evra do 800 evra.

Racić je istakao da danas potpisani ugovor sa kompanijom "Bauhaus" predstavlja nastavak saradnje "Delta holdinga" sa renomiranim svetskim kompanijama i njihovog dovođenja na srpsko tržište, a poslednji takav slučaj je bio sa belgijskom "Delez grupom".

On je ukazao da će prvi maloprodajni objekat "Bauhausa" biti deo budućeg "Delta parka" u Bloku 53, najvećeg "ritejl" parka u ovom regionu sa ukupnom površinom od 70.000 metara kvadratnih.

Racić je naveo da se na toj lokaciji već nalazi "Tempo", a na površini od 20 hektara, pored "Bauhausa", svoje mesto će naći i prodavnice tehničke robe, nameštaja, tesktila, obuće i odeće.

Hans Ulrih-Zidbek istakao je da je dolazak "Bauhausa" u Srbiju dobro ne samo za dve kompanije potpisnice ugovora, već i unapređenje poslovnih odnosa Srbije i Nemačke, ističući da je u Srbiji već prisutno 250 nemačkih kompanija sa 20.000 zaposlenih.

Interesovanje nemačkih investitora za ulaganje u Srbiju raste i "veće je nego ikad", i to najviše za automobilsku industriju, maloprodaju, elektroniku i tekstilne industrije, rekao je on, dodajući da su nemačke investicije u Srbiju do sada dostigle iznos od 1,5 milijardi evra.

Potpisivanju ugovora u zgradi "Delta holdinga" prisustvovao je i predsednik te kompanije Miroslav Mišković.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image