• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Telekom Austrija jedini ponuđač za Telekom

Jedinu ponudu za kupovinu 51 odsto akcija Telekoma Srbija dostavila je kompanija Telekom Austrija.

Radna grupa za prodaju Telekoma Srbije otvorila je danas ponudu austrijskog Telekoma, koja je stigla 15 minuta pre isteka roka.

Telekom Austrija je ponudio 1,4 milijarde evra, od čega 950 miliona evra za akcije a 450 miliona evra za investicije.

Vlada Srbije izjasniće se o ponudi Telekoma Austrije posle zakonskog roka od pet radnih dana za analizu ponude, saopštilo je danas Ministarstvo finansija Srbije.

Predsednik radne grupe Vuk Đoković je rekao da je rok za analizu ponude pet dana, tako da će se Vlada Srbije o njoj izjasniti u ponedeljak, 28. marta.

Rok za dostavljanje ponuda na tender za prodaju 51 odsto akcija Telekoma Srbije istekao je danas u 14 časova.

Kompanija Telekom Austrija saopštila je da je za 51 odsto akcija Telekoma Srbije ponudila od 800 do 950 miliona evra i da time nije ispunila minimalne uslove tendera, prenosi agencija Beta.

U saopštenju se navodi da se Telekom Austrija, koji je vlasnik mobilnog operatera Vip mobajl u Srbiji, u ponudi obavezala da u periodu od tri godine investira 450 miliona evra u srpsku telekomunikacionu kompaniju.

Ponuda Telekoma Austrije je uslovna i usledila je nakon detaljne analize i procene poslovanja i imovine Telekoma Srbije, navodi se u saopštenju.

Prema procenama i podacima Telekoma Austrije, prihodi Telekoma Srbije u 2010. godini iznosili su 1,16 milijardi evra, dobit pre oporezivanaja, kamata i amortizacije (EBITDA) iznosila je 483 miliona evra, a dugovanja kompanije 609 miliona evra.

Telekom Srbija je u prošloj godini imao i 7,3 miliona pretplatnika fiksne telefonije i 3,35 miliona korisnika mobilne telefonije.

Radna grupa za prodaju Telekoma Srbije najavila je da će u narednih pet dana razmotriti ponudu i o njoj se izjasniti u ponedeljak, 28. marta.

Status zvaničnih ponuđača na tenderu dobilo je šest kompanija - Telekom Austrija, Dojče telekom, Turksel, Amerika movil, Veder investments i Frans telekom, a radna grupa zadužena za sprovođenje tendera očekivala je najmanje četiri ponude.

Minimalna cena za većinski paket akcija Telekoma Srbije je 1,4 milijarde evra. Vlada Srbije će prodati 31 odsto akcija, a grčki OTE svih 20 odsto akcija koje poseduje u Telekomu. Dojče telekom poseduje 30 odsto akcija u kompaniji OTE.

Telekom Srbije poseduje i telekomunikacione kompanije Mtel u Crnoj Gori i Telekom Srpske u Bosni i Hercegovini.

Tender za prodaju Telekoma Srbije objavljen je 20. oktobra 2010.godine.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image