• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Preporuka Vladi o Telekomu sutra

Radna grupa za sprovođenje tendera za prodaju kapitala Telekoma Srbija saopštiće sutra predlog u vezi sa ponudom Telekoma Austrija, saopštio je šef radne grupe Vuk Đoković.

Šef te radne grupe Vuk Đoković je Beti rekao da je radna grupa analizirala ponudu Telekoma Austrija i da će u utorak u 14 sati saopštiti svoju preporuku Vladi kako da postupi u vezi sa ponudom.

Ponuda Telekoma Austrija za kupovinu 51 odsto vlasništva Telekoma Srbija jedina je ponuda koja je pristigla na tender.

Telekom Austrija je ponudio cenu od 950 miliona evra za 51 odsto kapitala srpskog Telekoma, i 450 miliona evra za investicije.

Premijer Srbije Mirko Cvetković je izjavio da Telekom neće biti prodat ispod cene od 1,4 milijarde evra.

Tender za prodaju Telekoma Srbije je raspisan 20 oktobra prošle godine, a Telekom Austrija je dostavio ponudi 21. marta, 15 minuta pre zatvaranja tendera.

Vlada Srbije prodaje 31 odsto akcija Telekoma Srbije jer je grčki OTE je bio spreman da po utvrđenoj minimalnoj ceni proda svih 20 odsto akcija koje poseduje u srpskoj telekomunikacionoj kompaniji.

Privatizacioni savetnik Vlade Srbije u prodaji Telekoma, Siti grupa, prema informacijama Bete, predlaže pregovore sa Telekom Austrija, pod uslovom da je zainteresovani kupac spreman da poboljša ponudu.

Radna grupa može Vladi Srbije da predloži da prihvati ponudu austrijskog Telekom, da je odbije ili da traži dopunu ako je nepotpuna.

Prema pisanju beogradskih medija, Vlada Srbije je već odlučila da ne prihvati ponudu Telekoma Austrija, ocenjujući da ona ne ispunjava uslove tendera.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image