• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Jura" gradi novi pogon u Nišu

Južnokoreanska kompanija "Jura" gradiće u Radnoj zoni "Donje Međurovo" kod Niša još jedan pogon, pored već postojećeg čija je izgradnja pri kraju, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Miloša Simonovića.

Fabriku otvara "Jura Eletek Šin", sestrinska firma "Jure" koja se takođe bavi proizvodnjom kablova za automobilsku industriju, a bakar bi, kako je ranije rečeno, kupovala u Boru.

Ugovor o besplatnom ustupanju lokacije za izgradnju fabrike na 13.000 kvadratnih metara potpisaće danas u Skupštini grada Simonović i predstavnici firme "Jura Eltek Šin", a vrednost investicije iznosiće osam miliona evra.

"Jura Eltek Šin" bavi se proizvodnjom kablova za autoindustriju i u njenoj niškoj fabrici biće zaposleno 300 radnika u naredne tri godine uz ulaganje od osam miliona evra, saopšteno je ranije.

Izgradnja fabrike na parceli površine 1,53 hektara, kako je saopšteno prilikom usvajanja elaborata u Skupštini grada početkom februara ove godine, trebalo bi da bude započeta u aprilu, a proizvodnja u septembru ove godine.

Fabrika "Jure", gde će se proizvoditi kablovski sklopovi za autoindustriju, prema najavama, trebalo bi da počne sa radom u maju ove godine, a zapošljavaće ukupno, pri punoj proizvodnji, oko 1.500 radnika.

Ugovor o ustupanju biće potpisan u Skupštini grada u 11,00 časova, saopšteno je iz kabineta niškog gradonačelnika.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image