• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I robijaši na Sajmu građevine

Proizvodi osuđenika iz sedam zatvora u Srbiji od danas će biti izloženi na Sajmu građevine u Beogradu.

Savetnik za investicije Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Branislav Filipović izjavio je agenciji Beta da osuđenici u Zabeli mesečno mogu da proizvedu i montiraju oko pet montažnih kuća.

On je kazao da je cena montažnih kuća koje proizvode osuđenici u Zabeli, sa transportom i montažom, oko 200 evra po kvadratnom metru.

Prema rečima Filipovića, interesovanje osuđenika da se uključe u proizvodni proces je veliko, jer dobijaju određenu materijalnu nadoknadu i stručno osposobljavanje.

"Forsiramo uključenje osuđenika u razne proizvodne procese, kako bi oni što kvalitetnije utrošili svoje vreme i da ne bi pravili razne probleme", kazao je Filipović.

Filipović je dodao da u Srbiji ima 28 zatvora i da samo u sedam najvećih postoje proizvodni centri, dok u 95 odsto zatvora postoje ekonomije gde su zatvorenici angažovani u poljoprivrednoj delatnosti.

Broj angažovanih osuđenika u svim zatvorskim proizvodnim centrima je obično oko 1.500 do 2.000 i oni se biraju po posebnom kriterijumu, kazao je Filipović.

Direktor Uprave Milan Obradović kazao je novinarima da očekuje da će za dve godine proizvodni zatvorski program ponovo postati konkurentan, što će doprineti ostvarivanju prihoda koji će biti upotrebljen za podizanje nivoa standarda pritvorenika, kao i zaposlenih koji rade u veoma teškim uslovima.


(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image