• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Telekomu Austrija novi rok za 1,4 milijardi

Radna grupa Vlade za prodaju 51 odsto akcija Telekoma Srbija odlučila je da prihvati zahtev kompanije Telekom Austrija za dodatno produženje roka. Premijer Cvetković kaže da ima indicija da će Austrijanci dati novu ponudu.

Austrijska kompanija je dobila dodatnih 15 dana za dopunu dostavljene dokumentacije i prilagođavanje finansijskog dela ponude uslovima koji su propisani tenderom, tako da će dokumentaciju moći da dostavi do 3. maja 2011. godine, navedeno je u saopštenju Ministarstva finansija.

Premijer Srbije Mirko Cvetković najavio je danas mogućnost da Telekom Austrija poboljša ponudu, koja bi bila ispod 1,4 milijarde evra za većinski udeo u srpskom Telekomu, tako da bi se u tom slučaju o tome otvorili novi pregovori.

Premijer Cvetković je takođe nagovestio da ima indikacija da će ta austrijska kompanija dostaviti novu ponudu za kupovinu 51 odsto kapitala Telekoma Srbija.

Ponuda Telekoma Austrija biće prihvaćena samo ako sadrži minimum 1,4 milijarde evra za 51 odsto kapitala Telekoma Srbija, naglasio je Cvetković u izjavi novinarima u Klubu poslanika.

Vlada Srbije odredila je da je minimalna cena za 51 odsto akcija Telekoma Srbija 1,4 milijarde evra.

Kompanija Telekoma Austrija jedina je dostavila ponudu za kupovinu 51 odsto akcija Telekoma Srbija i to 950 miliona evra za akcije, a 450 miliona evra za investicije.



Odgovarajući na pitanje šta bi po njemu bila pristojna ponuda za većinski udeo u Telekomu Srbija, Cvetković je rekao da bi to bilo minimum 1,4 milijardi evra ili više od toga dok bi svaka ponuda ispod propisane cene za kapital bila "nepristojna ponuda".

Premijer je danas izjavio i da Srbija bi u septembru trebalo da ugovori novi aranžman iz predostrožnosti sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

Cvetković je novinarima na skupu povodom Dana konkurencije kazao da će predvoditi delegaciju Srbije na prolećnom zasedanju Svetske banke i MMF, koja počinje u petak u Vašingtonu i tom prilikom će se dogovoriti o početku rada na novom aranžmanu.

"Tražićemo da novi aranžman ne bude sa povlačenjem sredstava već da bude aranžman iz predostrožnosti", kazao je Cvetković.

To znači, istakao je, da će Srbija imati MMF uz sebe da joj pomaže u koncipiranju ekonomske politike, ali da se ne obavezuje da povlači dodatni novac jer ni onaj iz pretnodnog aranžmana nije povučen u celini.

"Potrebno je nekoliko meseci da se napravi aranzama sa MMF, koji bi trebalo da bude potpisan u septembru", kazao je srpski premijer.

Cvetković je naglasio da je važno da Srbije neće imati diskontuitet u odnosima sa MMF.

"MMF ima kancelariju u Srbiji koja će nastaviti da radi i bićemo u kontaktu oko svih poteza koje nameravamo da povuče", kazao je predsednik Vlade Srbije.

Srbija trenutno ima ugovoren stend baj aranžman sa MMF vredan oko tri milijarde evra, koji ističe 15. aprila. Na osnovu tog aranžmana povučeno je oko 1,5 milijardi evra od MMF za jačanje deviznih rezervi Srbije. Poslednja revizija aranžmana uspešno je okončana 8. aprila.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image