• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Raste izvoz u Nemačku

Izvoz Srbije u Nemačku u prva dva meseca ove godine dostigao je 127,9 miliona evra i tako premašio rekordnu vrednost iz 2008. godine.

Tada su srpska preduzeća tokom januara i februara u Nemačku izvezla roba i usluga za 117,5 miliona evra, saopštilo je danas Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja.

U prva dva meseca ove godine izvoz Srbije u Nemačku veći je za oko 33 odsto, dok je uvoz iz Nemačke u Srbiju porastao za oko 13 odsto u odnosu na isti period prošle godine, kaže se u saopštenju.

Preliminarni podaci o trgovinskoj razmeni za mart ove godine ukazuju da bi tokom 2011. Srbija u Nemačku mogla da izveze roba i usluga za više od milijarde evra, a ukupna razmena dve zemlje bi mogla dostići dve i po milijarde evra.

"Srbija bi tako do kraja godine po obimu mogla postati najvažniji spoljnotrgovinski partner Nemačke u okviru CEFTA, s obzirom da izvoz Hrvatske, koja je do sada bila najveći isporučilac roba i usluga u Nemačku, raste po daleko nižoj stopi", kaže se u saopštenju.

Precizirano je da je porast srpskog izvoza u Nemačku ostvaren zahvaljujući povećanom izvozu elektrotehničkih uređaja i opreme, kao i proizvoda od čelika, bakra i aluminijuma, tekstila, prehrambenih proizvoda, svežeg i smrznutog voća i žitarica.

(FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image