Renewable Energy Ventures (REV) je iz ovih mesta otišla zbog nerealnih zahteva u vezi sa otkupom zemljišta na koje investitor nije mogao uticati, kao i zbog povećanog obima aktivnosti i realizacije započetih projekata.

Kompanija je saopštila i da ne odustaje od investicije u tom delu Srbije vredne 140 miliona evra.

O svim budućim planovima i fazama razvoja projekta, kao i o eventualnom ponovnom otvaranju kancelarija, kompanija će pravovremeno informisati medije i sve zainteresovane strane, ističe se u saopštenju.

Kompanija REV radi u oblasti energetike i fokusirana je na razvoj obnovljivih izvora energije kroz projekat izgradnje dve hidroelektrane na reci Lim.

Ukupna vrednost te investicije za izgradnju hidroelektrana Brodarevo 1 i Brodarevo 2 iznosi 140 miliona evra.

Do sada je na osnovu dobijenih dozvola i saglasnosti u projekat uloženo 7,5 miliona evra, u istražne radove, studije i administrativne poslove, a vrednost ugovora koji su potpisani ove godine je 2,4 miliona evra.

Osim toga REV je potpisao ugovor sa firmom Energoprojekt Hidroinženjering o izradi studije izvodljivosti i idejnog projekta, čija je izrada u toku, a rok završetka studija je septembar 2011. godine.

Potpisan je i ugovor o izradi projekta izmeštanja dela magistralnog puta M21 ka Crnoj Gori. Izrada tog projekta je u toku, sa rokom završetka do jula ove godine.

Takođe je, u okviru ostalih pratećih projekata, potpisan ugovor o izradi Hidrauličkog modela za HE Brodarevo 1 i 2 sa Brodarskim Institutom Zagreb. Njegova izrada je u toku, sa rokom završetka do maja ove godine, a ugovoreni su istražni geološki radovi čiji je završetak predviđen za jul 2011.

(Tanjug)