• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mrkonjić: Problem nisu rokovi, nego ljudi

Izgradnja puteva kasni ne zbog nerealnih rokova već mešanja u taj posao nekompetentnih ljudi, odgovara ministar za infrastrukturu na primedbu predsednika Republike o neostvarenim obećanjima.

Ministar za infrastrukturu Srbije Milutin Mrkonjić izjavio je danas da nije davao nerealne rokove za izgradnju ključnih infastrukturnih projekata i da je to što nisu realizovani, posledica neorganizovanosti na više strana.

Mrkonjić je kazao da se ne slaže sa jučerašnjom ocenom predsednika Republike Borisa Tadića da su neki rokovi za izgradnju infrastrukture bili nerealni i da nisu bili stručno procenjeni.



"Ne slažem se da su rokovi koje sam davao bili nerealni i da nisu bili stručno dobro procenjeni, a ako nisu realizovani, to je zbog neorganizovanosti na više strana, na koju nisam mogao da utičem i (zbog) mešanja u građevinske poslove mnogih koji za to nisu imali ni kvalifikacije, ni znanja", ukazao je Mrkonjić u saopštenju.

Bez obzira na to, ocenio je ministar, uz ogromne napore ljudi koji sada rade, 330 kilometara Koridora 10 biće završeno do 2013. godine, odnosno za ukupno pet godina. "To je fenomenalno", ocenio je Mrkonjić.



Ministar za infrastrukturu kazao je da je izgrađeno 60 kilometara autoputa, radi se na 170 kilometara i otvoreni su tenderi za 50 kilometara, a za preostalih 50 kilometara autoputa na Koridoru 10 tenderi će biti raspisani do jula ove godine.

Mrkonjić je naglasio da je Tadić u pravu kada kaže da se u novijoj istoriji Srbije nikada nije gradilo više nego danas i da niko pre nije puteve gradio brže.

Predsednik Tadić juče je u Kragujevcu kazao da su među nerealno datim obećanja vlasti u Srbiji i "previše optimistični rokovi za završetak ključnih infrastrukturnih projekata".

"Nikada se u novijoj istoriji Srbije nije gradilo više nego danas ali da su problem su nerealna obećanja, i ja sam pogrešio jer sam verovao obećanjima koja su mi dali razni direktori putarskih preduzeća i ministri", rekao je juče Tadić.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image