• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tadić otvorio sajam autodelova u Kragujevcu

Predsednik Srbije ocenio je danas da je Srbija "na nogama" izdržala svetsku ekonomsku krizu i zamolio građane i privrednike za još malo strpljenja.

Kako je rekao Boris Tadić pozitivni efekti vladine antikrizne politike u pravoj meri će se osetiti tek krajem godine.



Otvarajući Drugi međunarodni sajam proizvođača autodelova Jugoistočne Evrope u Kragujevcu, Tadić je najavio niz novih mera za oporavak srpske privrede i podsticanje zapošljavanja.

"Kao kod sklapanja automobila, tek na kraju procesa imate konačnu sliku o ishodu. Sve naše institucije su tako stvarale model ekonomskog razvoja koji će svoje puno obličje imati na kraju ove i početkom sledeće godine", rekao je Tadić.

Osvrćući se na zajedničku investiciju Srbije i italijanskog "Fijata" u Kragujevcu, Tadić je procenio da će proizvodnja novog modela automobila, koja će započeti do kraja godine, otvoriti i nove poslovne perspektive za proizvođače autokomponenti.

Po njegovim rečima, obaveza svih političkih i društvenih institucija je da danas ujedine snage kako bi se na izmaku svetske ekonomske krize otvorilo što više novih radnih mesta.

"Građani treba da znaju da je cunami krize pogodio svaku državu i čoveka, ali smo taj cunami izdržali na nogama", poručio je Tadić.



Malim i srednjim preduzećima, on je poručio da treba da iskoriste novi poslovni ambijent koji će poreskim olakšicama i drugim merama stvoriti Vlada Srbije kako bi otvorili nova radna mesta.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić konstatovao je na otvaranju Sajma da je poslovna saradnja Vlade Srbije i "Fijata" već podstakla dinamičan razvoj industrije autokomponenti.

On je, kao posebno značajan, izdvojio program "Upoznajte kupca", koji će na kragujevačkom sajmu biti realizovan u saradnji sa EU, i koji će domaćim kompanijama omogućiti da prošire posao na strana tržišta.

Sajam "SEE Auto Compo Net 2011" ove godine okuplja oko stotinu proizvođača autokomponenti, pratećih industrija mašina i opreme, komorskih sistema, autoklastera iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Italije i Slovačke.

U Kragujevcu su, ovim povodom, prisutni i predstavnici najvećeg svetskog sajma iz oblasti autoindustrije "Automehanika Frankfurt".

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image