• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kakve poslove i plate nude omladinske zadruge

U sezonskom poslu berbe voća najvredniji mogu da zarade i do 36.000 dinara za mesec dana. Dan etiketiranja u hipermarketu donosi od 1.000 dinara pa naviše...

Kako je poručeno iz beogradskih omladinskih zadruga, najaktuelnija ponuda za srednjoškolce i studente je berba višanja na plantažama u Vojvodini.

Plantaže se nalaze na oko 50 kilometara od Beograda, i na njima se osam sati rada plaća 1.200 dinara, rekla je Tanjugu direktorka omladinske zadruge "Bulevar" Breda Milić, ističući da je na plantažama potrebno po 1.000 radnika svakog dana.

Berba višanja počinje 10. juna i trajaće mesec dana, a beračima će, osim dnevnica, koje će se isplaćivati na nedeljnom nivou, biti obezbeđen i prevoz do plantaža, dodala je Milić.

Da je berba voća posao koji će uposliti najviše mladih poručila je i Jelena Stefanović iz omladinske zadruge "Tragač" i dodala da mesta ima i za one koji ne vole rad u prirodi, i to najviše na poslovima pakovanja i lepljenja deklaracija u hipermarketima, koji se plaćaju od 1.000 dinara po danu pa na više.

Večito aktuelni dnevni poslovi su utovari i istovari robe, čišćenje podruma i magacina, kao i selidbe, koji se plaćaju od 1.200 do 1.800 dinara po danu, dok devojke uvek mogu da zarade džeparac kao promotreke na različitim projektima u Beogradu i celoj Srbiji, dodala je Stefanović.

Omladincima koji traže poslove na duže ona je preporučila radna mesta u picerijama, koje najčešće traže pomoćnike pica majstora ili raznosače i daju početnu platu od 25.000 dinara.

Posao na "duže staze" i dobra zarada nudi se i omladincima koji "odlično" govore engleski jezik i to u kol centrima stranih kompanija, koje obećavaju platu od 33.000 dinara za sedmočasovno radno vreme i pet radnih dana u sedmici, poručila je Milić.

Osim srednjoškolaca i studenta poslove preko omladinske zadruge mogu da potraže nezaposleni starosti do 26 ili 30 godina, za koje su uglavnom otvoreni poslovi pakovanja.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image