• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beneton kupio Niteks za tri miliona evra

Italijanska modna kuća Beneton kupila je danas na licitaciji u Agenciji za privatizaciju u Beogradu niški Niteks po početnoj ceni od 3.071.515 evra.

U ime kompanije Beneton, koja je bila jedini učesnik na licitaciji, ugovor o kupovi Niteksa potpisao je direktor Benetona Srbija Flavio Simoneti, koji nakon aukcije nije želeo da daje izjave.

Predstavnici Vlade Srbije i Grada Niša sa predstavnicima Benetona 31. januara ove godine potpisali su sporazum o regulisanju prava i obaveza povodom ulaganja italijanske kompanije u Niš.

Tada je saopšteno da Beneton planira da u naredne četiri godine u fabrici u Nišu zaposli 2.700 ljudi, da će investirati 43,2 miliona evra, te da će država ovaj projekat podržati sa 9.000 evra po svakom zaposlenom radniku.

Tadašnji ministar ekonomije Srbije Srbije Mlađan Dinkić je, nakon potpisivanja sporazuma, rekao da očekuje da do kraja marta Beneton postane vlasnik imovine niškog Niteksa, gde je raskinut privatizacioni ugovor.

Predstavnici Benetona su najavili da će u Niš dovesti i prateće dobavljače, tako da će pogoni Niteksa ponovo postati vodeći tekstilni centar u Srbiji.

Beneton je porodična kompanija osnovana 1965. godine i danas je jedna od najvećih grupacija iz oblasti modne tekstilne industrije, prisutna u 120 zemalja.

Osnovna delatnost kompanije je proizvodnja modne odeće kroz brendove "junajtid kolors of Beneton" (United Colors of Benetton), "sisli" (Sisley) i "plejlajf" (Playlife).

Beneton proizvodi više od 150 miliona odevnih predmeta godišnje i ima trgovinsku mrežu od oko 6.000 najsavremenijih butika.

U Niteksu trenutno radi 652 radnika, a prosečna plata je oko 17.000 dinara.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image