• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Laganin: Investicije ove godine 2,5 milijardi

Direktor Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA) Božidar Laganin očekuje dobru godinu za investicije u Srbiju i pored toga što nije prodat Telekom.

"Sigurno je da ćemo imati određenu korekciju procenjenih priliva investicija, imajući na umu izostanak prodaje Telekoma Srbije, ali biće ovo dobra godina za investicije", rekao je on agenciji Beta.

Laganin je ocenio da su prilivi stranih investicijama u ovoj godini ipak dosta dobri, ističući da je posebno ohrabrenje ulazak velikog belgijskog trgovinskog lanca Delez, koji će uložiti 932 miliona evra u kupovinu Delta maksija. Realizacija te investicije, kako je rekao, očekuje se u toku ove godine.



Laganin je naveo da se drugi projekti na koje se SIEPA oslanjala kada je radili projekciju stranih investicija u 2011. godini "realizuju u dinamici u kojoj su bili najavljeni".

"Mislim prvenstveno na projekte većih kompanija, kao što su Ju-Es stil, Bol pekidžing i Naftna idustrija Srbije", rekao je direktor SIEPA, dodajući da se program Fijata realizuje nesmetanim intenzitetom i da su dobavljaci te italijanske kompanije već aktivni.

On je istakao da se dobro realizuju i projekti "srednjeg intenziteta", dodajući da Srbija jako dobre rezultate beleži na polju grinfild investicija.

"Naprimer u Nišu u zoni Donje Međurovo vidite ogoromne, intenzivne aktivnosti kompanije Jura, firme Dajteh, u a Subotici kompanije Norma", rekao je direktor SIEPA Božidar Laganin.


(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image