• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poslodavcima sad neisplativ rad na crno

Za zaposlene starosti do 30 godina i preko 45, obaveze državi 10 dinara na 100 dinara plate, umesto redovnih 65, pa je neisplativo "igrati se" sa inspekcijom.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić ocenio je da posle donošenja mera za podsticaj zapošljavanja poslodavcima neće biti isplativo zapošljavanje radnika na crno, jer će teret po osnovu poreza i doprinosa za radnike zaposlene na taj način za 85 odsto biti manji nego do sada.

Ćirić je objasnio da su poslodavci do sada na 100 dinara za poreze i doprinose plaćali 63 dinara. Zahvaljujući merama koje je vlada nedavno usvojila, poslodavci će ako prijave ili zaposle radnike koji rade na crno, a mlađi su od 30 godina, ili straiji od 45, na 100 dinara, državi morati da daju manje od 10 dinara, precizirao je on u intervjuu Blicu.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja je napomenuo da u ovom momentu nije moguće da te olakšice budu primenjene na sve zaposlene.

Ćirić je, međutim, dodao da se radi na dodatnim olakšicama za privredu. On je naveo da su u toku nastojanja da se sa Narodnom bankom Srbije i poslovnim bankama postigne dogovor da se preduzećima koja imaju trenutne probleme sa likvidnošću, a imaju dobar proizvodni program i tržište, omogući reprogram kredita po sličnim uslovima kao što je to učinjeno građanima.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image