• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sad mi Srbi Iliću dođemo 5.000.000

Arbitraža u Parizu je odlučila da srpska Agencija za privatizaciju vrati američkom biznismenu Srbijaturist i plati milionsku odštetu.

Agencija za privatizaciju dobila je presudu Međunarodnog arbitražnog suda u Parizu da kompaniji Junivorld (Uniworld Holdings Limited) vrati sve akcije niškog Srbija turista i isplati joj odštetu od tri miliona evra i milion dolara sa kamatom (što je oko 5,2 miliona dolara), rečeno je danas Beti u Agenciji.

Vlasnik Junivorlda je Srba Ilić, američki biznismen srpskog porekla, koji je 2003. godine za 1,1 milion dolara kupio Srbija turist u čijem vlasništvu se nalazilo osam hotela i motela, uz investicioni program od devet miliona dolara za period od tri godine.

Agencija za privatizaciju Srbije raskinula je u junu 2006.godine kupoprodajni ugovor jer Ilić nije ispunio preuzete ugovorne obaveze ni posle naknadno ostavljenog roka.

Ilić je posle raskida ugovora pokrenuo sudski spor pred Međunarodnim arbitražnim sudom u Parizu.

Agencija za privatizaciju Srbije saopštila je danas da je presuda Međunarodnog arbitražnog suda u Parizu u određenim delovima " neizvršiva, neodređena i tendenciozna".

Beti je u Agenciji rečeno da je odluka "u potpunoj suprotnosti sa pozitivnim propisima Republike Srbije" i da će upotrebiti "sva raspoloživa pravna sredstva za njeno poništavanje".

Precizira se da su odluku donela dva arbitra, dok je treći arbitar, u skladu sa arbitražnim pravilima, dao izdvojeno mišljenje u kome je izneo potpuno suprotno pravno stanovište.

"Odluka o visini štete je doneta paušalno, bez utvrđivanja iste u toku arbitražnog postupka, odnosno bez bilo kakvih relevantnih dokaza", rečeno je u Agenciji.

Ovom presudom Agencija i Ilić su, sportski rečeno, "jedan naprema jedan" jer je odlukom iste arbitraže od 1. marta, usvojen je tužbeni zahtev Agencije za privatizaciju za naplatu ugovornih kazni od Univorld holdings LTD USA, čiji je jedini vlasnik i osnivač Srba Ilić.

Kako se navelo u tadašnjem saopštenju APR-a, Junivorld je obavezan da u roku od 30 dana isplati Agenciji 860.000 dolara, na ime ugovornih kazni, a povodom raskida kupoprodajnog ugovora za preduzeće Putnik iz Beograda.

"Jedan - jedan" u rezultatu, ipak, u dolarima iznosi 4,3 miliona minusa za Srbiju.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image