• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jugoeksport ponovo traži kupca

Agencija za privatizaciju oglasila je danas prodaju nepokretne i pokretne imovine kompanije Jugoeksport u stečaju, i to metodom javnog prikupljanja ponuda.

Predmet prodaje je šest celina kompanije "Jes Jugoeksport sistem, jes korporacija" (Yes Yugoexport), a rok za dostavljanje ponuda je 27. jun, kada će biti i otvorene ponude.

Najvrednija imovina je u prvoj celini koja se odnosi na poslovnu zgradu u Beogradu, u Kolarčevoj 1, garažu u Siminoj i lokal na Trgu Republike. Procenjena vrednost te celine je 5,84 milijarde dinara.

Ukupna procenjena vrednost svih šest celina koje se nude na prodaju je 7,4 milijarde dinara.

Agencija je navela da procenjena vrednost nije minimalna, niti obavezujuća, i da u prodaji mogu da učestvuju pravna i fizička lica koja otkupe dokumentaciju i uplate depozit.

Prethodna prodaja Jugoeksporta organizovana je u martu i tada je u ponudi bilo sedam celina od kojih je samo jedna prodata.

Pre toga je prodaja Jugoeksporta organizovana početkom decembra prošle godine, ali nije uspela jer nije bilo zainteresovanih. Tada je nuđena samo poslovna zgrada u Kolarčevoj.

Najveći deo imovine Jugoeksporta prodat je na licitaciji krajem 2007. za 1,4 milijarde dinara. Tada je najskuplje prodata zgrada u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu, za 1,2 milijarde dinara, a početna cena je bila 271,3 miliona.

Jugoeksport je u stečaju od juna 2001. zbog dugovanja bankama. Zbog davanja u zakup poslovnog prostora tog preduzeća po cenama nižim od tržišnih, uhapšeno je nekoliko stečajnih upravnika.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image