• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko se igra sa cenom malina?

Unija voćara iz Župe zatražila je danas da bude utvrđena odgovornost onih koji su plasirali u medije netačnu informaciju da su maline is Srbije na tržištu Finske zaražene.

Predsednik Unije Dragan Nedeljković je, takođe, izneo da je zatražen i hitan sastanak sa predstavnicma Ministarstva poljoprivrede.

Nedeljković je rekao, da je reč o pokušaju da bude uništen izvoz malina iz Srbije, kao i cena tog voća i da hitno mora da se ustanovi koji je to lobi koji plasira takvu vrstu informacija.

"Vest je forsirana smišljeno, jer, nigde nijedna strana, nijedna država nije tu informaciju pustila, osim naših medija. U inostranstvu nigde nije decidirano navedeno da te maline potiču iz Srbije", kazao je Nedeljković.

Po Nedeljkoviću, "takva informacija je potekla možda iz neke druge konkurentske zemlje, ali su samo mediji u Srbiji, tvrdili da je reč o našim malinama".

Nedeljković je dodao da maline može da zarazi i sam potrošac, ukoliko su mu ruke prljave, bilo gde u svetu, tako da je odgovornost samih malinara minimalna.

Po Nedeljkoviću, problem je širi.

"Reč o lobiju koji planski snižava cenu poljoprivrednih proizvoda, kao što je prošle u godine u toku žetve, forsirana laž da naša pšenica ne valja, pa se postavlja pitanje zašto to nisu rekli prilikom sadnje pšenice, nego prilikom otkupa," zaključio je Nedeljković.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image