• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pljušte optužbe u Udruženju poslodavaca

Grupa na čelu sa Miodragom Nikolićem, lažno se predstavlja kao novo rukovodstvo UPS i zato su podnete krivične prijave, tvrdi Boško Savković, generalni sekretar Unije poslodavaca Srbije.

Generalni sekretar Unije poslodavaca Srbije Boško Savković je u saopštenju dostavljenom Tanjugu naveo i da se radi o licima koja su "počinila više falsifikata i zloupotreba, zbog čega su protiv njih podnete dve krivične prijave Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije i Republičkom javnom tužiocu."

On je ukazao, pored ostalog, da su pomenuta lica proteklih meseci "višestruko falsifikovala pečat" UPS, lažno se predstavljali kao rukovodioci UPS, iako nisu ni članovi Unije i koristili memorandum UPS "sa falsifikovanim podacima."

Prema Savkoviću, "nekoliko banaka je podnelo krivične prijave zbog osnovane sumnje u prevaru i lažno predstavljanje" dotičnih lica.

Generalni sekretar je istakao da je u Ministarstvu rada i socijalne politike, u Registar poslodavačkih organizacija kao lice ovlašćeno za predstavljanje i zastupanje upisan Nebojša Atanacković, regularno izabrani predsednik UPS.

Prema Savkoviću, motiv za ovakvo postupanje pomenutih lica "je isključivo lična osveta zbog toga što su neke od njihovih firmi u toku 2010. godine izgubile svoje mesto u Skupštini Unije poslodavaca Srbije, jer nisu redovno izmirivale članarinu."

"Nakon toga ova lica su organizovala fantomsku skupštinu kojoj su prisustvovala i brojna druga lica čije firme nisu članovi Unije poslodavaca Srbije, a mnoga od njih čak i nemaju svoje firme," navedeno je u saopštenju generalnog sekretara UPS.

Savković je zaključio da "grupa falsifikatora koji su počinili krivično delo lažnog predstavljanja trenutno čini ogromnu materijalnu, finansijsku i moralnu štetu Uniji poslodavaca Srbije koja je jedina reprezentativna organizacija poslodavaca u Republici Srbiji i članica Međunarodne organizacije poslodavaca UN."

Ranije ove nedelje je konferencija za novinare UPS, o zloupotrebama ovlašćenja od strane navodno razrešenog predsednika Nebojše Atanackovića i nekoliko funkcionera, završena raspravom i teškim međusobnim optužbama dve suprotstavljene strane.

Posle verbalnog sukoba između Miodraga Nikolića i Atanackovićevog advokata Miroslava Nikolića, ostalo je nejasno i ko upravlja Unijom, a ko se lažno predstavlja.

Nikolić, koji tvrdi da je on novi čelnik UPS, je kazao da je Atanacković razrešen krajem prošle godine i da je potpisao niz sporazuma sa Ministarstvom rada što je - kako tvrdi - suprotno zakonu.

UPS je krajem aprila, prema rečima Nikolića, podneo krivičnu prijavu protiv Atanackovića zbog zloupotreba službenog položaja i velikih isplata u gotovom novcu fizičkim licima, među kojima je Savković, zbog čega je Unija poslodavaca u lošem finansijskom stanju.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image