• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvetković: Internet unapređuje privredu

Cilj države treba da bude ulaganje u nove tehnologije i aktivno učešće u dijalogu za unapređenje interneta koji je od suštinske važnosti za privredu, ocenio je premijer Srbije Mirko Cvetković.

Cvetković je izjavio da će ulaganje u razvoj širokopojasnog interneta, elektronsko bankarstvo i trgovinu imati dugoročni uticaj na razvoj država u celini, naglašavajući da su investicije u tu oblast od velikog značaja za razvoj privrede, a posebno za mala i srednja preduzeća.

On je kazao da je za razvoj interneta potrebno obezbediti regulatorno i političko okruženje koje će omogućiti da internet i dalje bude otvoren za sve, da bude bezbedniji i dostupniji svima.

Cvetković je naglasio i da je u Srbiji, regulatorni okvir potpuno usklađen sa regulativama Evropske unije.

"Investicije u nove tehnologije znače ulaganje u budućnost", kazao je Cvetković na svečanom otvaranju međunarodne konferencije "Evropski dijalog o upravljanju Internetom - EuroDig 2011".



Premijer Srbije primetio je da internet više nije samo društveni fenomen već je od suštinske važnosti za razvoj i unapređenje privrede i društva, zbog čega bi u budućnosti zajednički cilj svih zemalja trebalo da bude investiranje u nova znanja i nove tehnologije, kao i aktivno učešće u dijalogu za unapređenje interneta.

Zamenik generalnog sekretara Saveta Evrope Mod de Ber-Bukićio rekla je da je potrebno obezbediti slobodu na internetu, ali da je neophodno i da osetljivi korisnici budu zaštićeni, da budu poštovana ljudska prava, a sve zloupotrebe kažnjene.

Ona je rekla da je upravljanje internetom biti jedan od prioriteta Savjeta Evrope u periodu od 2012 do 2015. godine.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image